İsviçre Haber, son dakika İsviçre haberleri, güncel isviçre haberleri, magazin, spor ve ekonomik gelişmeler, yerel ve dünya haberleri Vizyon.ch'da

İsviçre Haber

İsviçre, resmî adıyla İsviçre Konfederasyonu; Batı, Orta ve Güney Avrupa'nın kesişme noktasında bulunan ülkedir. İsviçre'nin merkezi Bern ile birlikte 26 kantondan oluşan federal cumhuriyet ile yönetilmektedir. Almanya'nın kuzeyinde, Fransa'nın batısında, İtalya'nın güneyinde, Avusturya'nın doğusunda yer almaktadır. Denize kıyısı olmayan İsviçre, 41.285 km² yüz ölçümüne sahiptir. Nüfusun çoğunluğu Zürih ve Cenevre'de toplanmıştır. İsviçre aynı zamanda Kızılhaç'ın doğduğu ülkedir ve ikinci büyük BM merkezi de dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası organizasyonun ev sahibidir. Avrupa seviyesinde, Avrupa Serbest Ticaret Birliğinin kurucu üyelerindendir ve Schengen Bölgesinin bir parçasıdır ancak Avrupa Birliğinin ve Avrupa Ekonomik Alanının bir üyesi değildir.

İsviçre Haberleri

İsviçre Kantonları: Aargau, Appenzell Inner Rhodes, Appenzell Ausserrhoden, Berne, Basel-Country, Basel-Stadt, Fribourg, Cenevre, Glarus, Grisons, Jura Dağları, Lucerne, Neuchâtel, Nidwalden, Obwalden, St. Gallen, Schaffhausen , Solothurn, Schwyz, Thurgau, Ticino, Uri, Vaud, Valais, Zug, Zürih [caption id="attachment_9984" align="alignnone" width="300"]isviçre haber isviçre haberleri[/caption] İsviçre Haber,  Avrupa ve Dünya'dan Haber, güncel haber başlıkları ve son dakika gelişmelerinden haberdar olun. İsviçre Haberleri ve gündeminde sizi yakından ilgilendiren gelişmelerden anında haber alın. İsviçre gündeminin en sıcak başlıkları, İsviçre’den son dakika haberleri burada. İsviçre Haberlerini, en güncel ve en hızlı şekilde vizyon.ch'da bulabilirsiniz.