Samsun’da fırıncılık yapan Mustafa Kurt, Ramazan ayında yaşanan yoğunluk, artan maliyetler ve piyasadaki fiyat dengesizliğine ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
İFTAR SAATLERİNDE YOĞUNLUK ARTIYOR
Ramazan ayında özellikle iftar saatlerinde ciddi yoğunluk yaşandığını belirten Kurt, vatandaşların pideye olan talebinin bu saatlerde zirveye ulaştığını ifade etti.
ALIM GÜCÜ GERİLEDİ, SATIŞ DEVAM EDİYOR
Ekonomik şartların geçen yıla göre değiştiğini dile getiren Kurt, vatandaşın alım gücünde düşüş olduğunu ancak buna rağmen Ramazan ayının bereketli geçtiğini söyledi. Artan maliyetlerin kâr oranlarını düşürdüğünü belirten Kurt, hammadde, işçilik ve sigorta giderlerinin esnafı zorladığını ifade etti.
EN ÇOK YUMURTALI PİDE TERCİH EDİLDİ
Ramazan ayında en çok tercih edilen ürünün yumurtalı pide olduğunu belirten Kurt, sade pideye de talep olduğunu ancak yumurtalı pidenin açık ara önde olduğunu söyledi. Günlük satışların ise ortalama 300 ile 400 adet arasında değiştiğini aktardı.
FİYAT FARKLARI ESNAFI RAHATSIZ EDİYOR
Piyasada ciddi bir fiyat dengesizliği olduğunu vurgulayan Kurt, fırın, bakkal ve pastanelerin farklı fiyatlarla satış yapmasının esnafı zor durumda bıraktığını belirtti. Aynı ürünün farklı yerlerde daha düşük fiyatlara satılmasının rekabeti olumsuz etkilediğini ifade etti.
BAYRAMDA 3 GÜN KAPALI
Bayram sürecine de değinen Kurt, iş yoğunluğunun düşük olması nedeniyle bayramda 3 gün kapalı olacaklarını söyledi.
GÜNCEL FİYATLAR
Yumurtalı pide: 35 TL
Sade pide: 30 TL
Ekmek: 15 TL




