https://youtu.be/DGKwn79KURs

Karadeniz'in efsanelerinden biri olan hamsi tezgahlarda yerini aldı.

Mevsiminden dolayı tezgahlarda palamut bolluğu yaşanırken, Karadenizlilerin vazgeçilmez balığı hamsi de tezgahlarda yerini aldı. Palamut yerini hamsiye bırakmaya başlarken, kilogramı 15 liradan alıcı buluyor.

10 LİRAYA DÜŞECEK
Balıkların fiyatlarının birbirine yakın olduğunu söyleyen balıkçı Kurtçu Aydın, ''Birçoğunu 15'er liradan satıyoruz. Hamsi bir hafta sonra 10 liraya kadar düşer. Düştüğü zaman hem vatandaş hem de bizim için çok daha iyi olur. Palamut boldu iki tanesini 15 liradan sattık. Millet dolaplarını doldurdu. Daha da doldurmasını istiyoruz. Vatandaş evine iki kilo hamsi alsa beş kişilik bir aile rahatlıkla karnını doyurur'' şeklinde konuştu.

HAMSİYE DOYACAK
Efsanenin geri döndüğünü dile getiren Aydın, ''Efsanenin biri gider biri gelir. Palamut da, çinekop da, hamsi de göç balığıdır. Artık hamsinin zamanı gelmeye başladı. Biraz daha havaların soğuması lazım. Havalar soğudukça hamsi bollaşacak. Hava soğuk olduğunda hamsi yağlanır, yağlanınca tadı daha güzel olur. Vatandaşların balığa doymasını istiyoruz ve temennimiz budur. Şu anda herkesin alabileceği bir fiyatta'' dedi.

Emre ÖNCEL