Üzerinde bonzai ele geçirilen şahıs adliyeye sevk edildi
Üzerinde bonzai ele geçirilen şahıs adliyeye sevk edildi
İçeriği Görüntüle

Bu sezon tezgâhlarda en çok görülen hamsilerin ortalama 10–11 santimetre boylarında olduğu, havaların soğumasıyla daha da büyüyüp yağlanmasının beklendiği ifade edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün yıl başından bu yana yaptığı çalışmalar kapsamında, 1 Ocak–30 Ekim 2025 tarihleri arasında 3 bin 384 denetim gerçekleştirildi. Kurallara uymadığı belirlenen 109 kişi ve kuruluşa toplam 2 milyon 432 bin TL ceza kesildi.

“Küçük boy balık görürseniz ihbar edin”

Samsun Büyükşehir Belediyesi Balık Satış Pazarı’nda balıkların boy uzunluklarını ölçen ekipler, av yasağına aykırı satışları tek tek kontrol etti. Denetimlere katılan Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz, balıkçılık potansiyeli yüksek illerden biri olan Samsun’da kaynakların korunması için denetimlerin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yılmaz, şu bilgileri paylaştı:

“45 personelimizle balıkçı barınaklarında, balık halinde, yol kontrollerinde ve perakende satış noktalarında düzenli denetimler yapıyoruz. Bu sezon hamsi ve istavrit avcılığı öne çıkarken, mezgit ve barbun da tezgâhlarda görülüyor. 1 Eylül–30 Ekim döneminde bin 105 kontrol gerçekleştirdik ve uygunsuzluk tespit edilen 109 kişi ve kuruluşa idari yaptırım uyguladık.”

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Yılmaz:

“Tezgâhlarda küçük boy balık gördüğünüzde ihbar edin. Bu balıkları satın almayarak kaynakların korunmasına katkı sağlayabilirsiniz. Balıkçılarımız da kurallara uyarsa, balık stoklarının geleceğe aktarılmasına hep birlikte destek vermiş oluruz.”

Yılmaz, denetimlerin kesintisiz süreceğini belirterek balıkçıların ve tüketicilerin duyarlı olmasını istedi.