Samsun Canlı Haber olarak mikrofonumuzu vatandaşlara uzattık, "Samsun'a sorduk: İndirimleri inandırıcı buluyor musunuz?" sorduk. Gelen yanıtlar, vatandaşın bu kampanyalara temkinli yaklaştığını gösterdi.

Samsun'da denizde tehlike, karada kavga!
Samsun'da denizde tehlike, karada kavga!
İçeriği Görüntüle

Marketlerde ve mağazalarda sıkça karşılaşılan "büyük indirim" etiketleri, birçok vatandaş tarafından gerçeği yansıtmayan uygulamalar olarak değerlendiriliyor. Görüş bildiren Samsunlular, ürünlerin önce zamlanıp ardından eski fiyatına çekilerek "indirim yapılmış" izlenimi oluşturulduğunu savunuyor.

Bir vatandaş, durumu şöyle özetliyor:
“Gerçekçi bulmuyorum. 50 liralık ürünü önce 100 liraya çıkarıyorlar, sonra 75 liraya indirip indirim yaptıklarını söylüyorlar. Bu aldatmacaya artık kimse inanmıyor.”

Benzer şekilde, başka bir vatandaş da şu ifadeleri kullanıyor:
“İndirimden önce fiyat yükseltiliyor. Sezon sonuna gelindiğinde ürünler yine eski fiyatına dönüyor. İnsanların aklıyla oynanıyor.”

Bazı vatandaşlar, etiketlerdeki indirim oranlarının yanıltıcı olduğunu ve özellikle tarihi yaklaşan ürünlerde bu tür uygulamalara daha sık rastlandığını dile getirdi.
“Günü geçmek üzere olan ürünleri indirime sokuyorlar. Bu, tüketici lehine değil; sadece stok eritme politikası.”

Öte yandan, vatandaşlardan biri toplumun bu duruma karşı sessiz kaldığını belirterek şunları söyledi:
“Biz de suçluyuz. Göz göre göre bu fiyat oyunlarını kabul ediyoruz. Ses çıkarmıyoruz, sadece izliyoruz.”

Her ne kadar tüm indirimlerin aldatıcı olmadığı görüşü de dile getirilse de, genel kanı kampanyaların büyük kısmının güven vermediği yönünde:
“Tamamını haksız bulamam ama çoğu gerçekçi değil. Samimi yapılanları ayırmak artık zor.”

Kaynak: HABER MERKEZİ