https://youtu.be/wm5SWXRr4So Vakalar Artıyor, Samsunlular Tedirgin! “Kısıtlamalar Geri Gelmeli” Samsun’da yaşayan vatandaşların birçoğu koronavirüs vakalarındaki artış kendilerini tedirgin ettiğini söyledi. Samsun 100 bin kişi de görülen haftalık vaka sayısı, 704,83’ten yüz binde 1314,67’ye yükseldi. Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan ve vaka sayısındaki ciddi artıştan tedirgin olan vatandaşlar, herkesi kurallara uymaya davet etti. ÖNLEM ALINMALI Mustafa BAŞ: Vaka artışı iyi bir şey değil. Bir an önce tedbirler artırılmalı ve önlemlerin de genişletilmesi gerekiyor. Koronavirüsün belirli kuralları var ve herkes bu kurallara uymalı.
MASKE TAKMAK LAZIM Hüseyin TOPRAK: Vakaların artmasının nedeni tamamen vatandaşların tedbirsizliğinden kaynaklanıyor. Maska alıp, öyle evime gitmeyi düşünüyorum. Maske takmazsan, hasta olursun. Herkes tedbirini alacak. İNSAN DİKKAT EDER
Yaşar KILIÇ: Gemide çalışıyorum. Sürekli yurt dışına çıkıyorum. 74 ülke gördüm. Ama insanların bu kadar tedbirsiz olması üzücü. İnsan az da olsa kendine dikkat edecek. Herkesi sokakta, orada burada görüyoruz. Sosyal mesafe denilen bir şey yok. TEMİZLİK VE TEMİZLİK Mehmet KEMALOĞLU: Şehrimizde maalesef vakalar arttı. Vatandaşın koronavirüs ile ilgili daha fazla bilinçlendirmek lazım. Temizlik temizlik ve temizlik. Başka dikkat edeceğimiz bir husus yok.
KISITLAMA GELMELİ Necmi ÇAKIR: Kısıtlamalar geri gelmeli. Cumhurbaşkanımıza seslenmek istiyorum; Vatandaşı bu kadar serbest bırakmasınlar. Kısıtlamalar da belirli bir düzeyde getirilmeli. BU VİRÜS SIKINTILI Ali DEMİROĞLU: Arkadaşım koronavirüse yakalandı. Haberi de yoktu. Benimle temaslı olduğu için karantinaya girmek zorunda kaldım. Bu virüs çok sıkıntı. Lütfen herkes dikkat etsin. Kimse iç içe gezmesin. AŞININ FAYDASI YOK MU? Nergis ÇELİK: Koronaya bir inanıyoruz bir inanmıyoruz. Aşı ile ilgili tereddütler var ama biz de torunlarımız için aşı vurulduk. Bağışıklık sistemine göre de virüsün seyri değişiyor. Bir yandan da bu kadar aşıya karşı vakaların artmaması lazım. Aşının o zaman faydası yok mu? KORONAYA ALIŞTIK Filiz TEMİZ: Herhalde koronavirüse alıştık. İlk başta daha dikkatliydik. Aldığımı ürünleri yıkıyor dezenfekte ediyorduk. Tedbirler genişledi. Yine de dikkat etmek kalabalık ortamlara girmemek lazım. Dilber BAHADIR, Umut Can EREN SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.