https://www.youtube.com/embed/YuQZhBJtBYM

Samsun'da işletmeci Gürhan Şahin, internet üzerinden yapılan silah satışının fazla olduğunu belirterek, " Denetimler artırılmalı" dedi İnternet üzerinden satışı yapılan kuru sıkı silah vatandaş açısından büyük sorun yaşatıyor. Samsun'da işletmeci Gürhan Şahin, "Bu durum hem biz satıcıları hem de vatandaşı tedirgin ediyor" dedi.

TEDBİRLER ARTIRILMALI

Şahin, tedbirlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Bu durum hem biz satıcıları hem de vatandaşı tedirgin ediyor. 6136. Maddeye dayanarak silah alım satımının şu şekilde olması lazım; Önce sağlık raporunun alınmalı. Ardından silah satın alma belgesi çıktıktan sonra noter ve makine kimya huzurundan silah satışlarının yapılması gerek. Toplum olarak bu konuda hassasiyet kazanmamız lazım" dedi.

GÜVENMELİYİZ

 Ruhsatsız silah satışıyla alakalı çok sık sorunlarla karşılaştığına değinen Şahin, ‘’ Ruhsatsız silah alabilir miyiz, malzeme satışınız var mı, tüfek satışı yapıyor musunuz? gibi sorularla çok sık karşılaşıyoruz. Bu tip sorulara oldukça sert bir tutumla yanıt veriyoruz. Satacağımız silahın kim tarafından ne amaçla kullanılacağını bilmek en doğal hakkımız. Güvenmediğimiz kişiye direkt satış yapamayız" diye konuştu.

 Emre ÖNCEL