Samsun, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde 69 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına dahil oldu. Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda ekip görev alırken, ülke genelinde bin şüpheli yakalandı.
SAMSUN DA OPERASYONUN MERKEZLERİ ARASINDA YER ALDI
İl Emniyet Müdürlükleri tarafından uyuşturucu madde satıcılarına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar kapsamında Samsun'da da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.
Samsun'un da aralarında bulunduğu 69 ilde gerçekleştirilen operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla yürütüldü.
BİNLERCE PERSONEL GÖREV ALDI
Türkiye genelindeki operasyonlara 1.505 ekip, 3 bin 815 personel, 23 hava aracı ve 49 narkotik dedektör köpeği katıldı.
Uyuşturucu ticaretine yönelik yürütülen operasyonlarda çok sayıda adrese eş zamanlı baskın gerçekleştirildi.
UYUŞTURUCU VE MİLYONLARCA HAP ELE GEÇİRİLDİ
Operasyonlar sonucunda ülke genelinde;
708 kilo 269 gram uyuşturucu madde,
2 milyon 971 bin 219 adet uyuşturucu hap,
47 kilo sentetik ecza hammaddesi ele geçirildi.
423 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Operasyonlarda yakalanan 1.005 şüpheliden 423'ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 138 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin adli işlemleri ise sürüyor.
MÜCADELE KARARLILIKLA SÜRECEK
Emniyet Genel Müdürlüğü, uyuşturucu madde ticaretine karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, operasyonlarda görev alan polis ekipleri ile Cumhuriyet Başsavcılıklarına teşekkür etti.





