20 Ocak 1989’da Malatyaspor deplasmanına giderken Havza ilçesinde yaşanan elim kazada hayatını kaybeden Samsunspor kafilesi, Türk futbolunun hafızasında derin bir iz bırakmıştı. Kazada futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ile Teknik Direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan yaşamını yitirmişti.

37. YIL DÖNÜMÜNDE VEFA

Badalıoğlu’nun vefatının 37’nci yıl dönümünde memleketi Zonguldak’ta anma programı düzenlendi. Törende, Badalıoğlu’nun kabri başında ailesi, takım arkadaşları, Halil Hacı, Tahsin Erdem ve sevenleri hazır bulundu. Mezara karanfiller bırakıldı, Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

“ÖRNEK BİR SPOR İNSANIYDI”

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Badalıoğlu’nu rahmetle anarak, “Zonguldak’ın en önemli spor insanlarından biriydi. Örnek bir kişilikti; ağabeydi. Milli takıma kadar yükselmiş ve bunu hak etmişti” ifadelerini kullandı.

37 yıldır dinmeyen acı: Samsunspor'un futbol şehitleri anılıyor
37 yıldır dinmeyen acı: Samsunspor'un futbol şehitleri anılıyor
İçeriği Görüntüle

“CAMİAMIZA IŞIK TUTMAYA DEVAM EDİYOR”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Hacı ise, “Çalışkanlığı ve disipliniyle gençlere örnek olmaya, camiamıza ışık tutmaya devam ediyor. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” dedi.

Anma programı, futbol şehitlerine duyulan vefanın ve 20 Ocak’ın unutulmayan acısının bir kez daha hatırlatılmasıyla sona erdi.