SAMSUN'DA VATANDAŞLAR ÇÖP SORUNUNDAN ŞİKAYETÇİ 

Samsun’da çöp sorunu hem sokakta hem de sosyal medyada vatandaşların tepkisine neden oldu. Özellikle bazı mahallelerde ve yoğun nüfuslu bölgelerde çöp kutularının etrafında biriken atıklar, çevre kirliliği kadar halk sağlığı açısından da tehdit oluşturuyor. Vatandaşlar ise sorunun temelinde bilinçsizlik ve denetimsizlik olduğunu düşünüyor.

"EĞİTİM ŞART, CEZA MECBUR"

Samsun Canlı Haber mikrofonuna konuşan Melek Ortaboy Vural, “50 adım yürümeye üşenirler, köşe başlarına çöplerini bırakırlar. Önce halk eğitilmeli, ağır cezalar gelmeli. Çöpü çöp kutusuna atmaktan aciz insanlar...” diyerek duyarsızlığa tepki gösterdi.

Hanife Ayar ise temizlik hizmetlerinin yetersizliğinden şikayet ederek, “Hiç temizlik yapılmıyor, her taraf pislik içinde. Sokaklar da aynı durumda,” dedi.

"EĞİTİMLİ AMA DUYARSIZ"

Ferhat Bozyel, çarpıcı bir sosyal tespitte bulunarak, “Bizim millet Atakum’da da otursa, kültür bilmez. Oradakilerin çoğu okumuş ama temizlik bilmez. Sadece evin içini düşünürler,” ifadelerini kullandı.

Ali Kurt ise sorunun temelinde bireysel sorumluluk eksikliği olduğunu belirtti: “Samsun’da çöp sorunu az da olsa vardır. Fakat önemli olan, çöpü sokağa atmamayı bilen insan sayısının çok az olmasıdır.”

"BELEDİYEDEN ÖNCE VATANDAŞ SORUMLULUĞU"

Muharrem Altun ise çöp toplama saatlerine uyulmadığına dikkat çekti:

“Çöplerimizi, çöp toplama saatine yakın atmadığımız sürece bu görüntüler her zaman olur. Belediyeden önce vatandaş bilinci olmalı. Bildiğim kadarıyla belediye bir sabah, bir de akşam topluyor,” dedi.

ÇÖP DEĞİL, BİLİNÇ EKSİKLİĞİ

Hem sokaktan hem de sosyal medyadan gelen yorumlarda ortak görüş; çöp kutusu var ama kullanan yok. Vatandaşlar, çöpün zamanında atılmamasından, gelişi güzel bırakılmasından ve çevreye duyarsız olunmasından şikayetçi.
Çözüm ise belli: önce bilinç, sonra denetim.

YORUMLARI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Samsun'da baskın: Evin içi şoke etti! Samsun'da baskın: Evin içi şoke etti!

yazı görseli olabilir

Editör: Ayşe Çolak