SAMSUN YABANCILAR PAZARI TAŞINIYOR MU?
Samsun’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Yabancılar Çarşısı’nın taşınacağı iddialarıyla ilgili Yabancılar Çarşısı Dernek Başkanı Alaaddin Sayın’dan açıklama geldi. Sayın, sürece ilişkin belediye yetkilileriyle görüşmeler yaptıklarını belirterek, çarşı esnafının projeye entegre edilmesini istediklerini söyledi.
“PROJE NETLEŞİNCE GÖRÜŞECEĞİZ”
Sayın, konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Melih Perçin ile görüştüklerini ifade ederek, 153’ün yanındaki yeşil alan için Lovelet tipinde, iki katlı bir çarşı planlandığının kendilerine iletildiğini aktardı.
Ayrıca Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile de bir açılışta karşılaştıklarını belirten Sayın, Başkan Doğan’ın projenin henüz netleşmediğini, netleştiğinde kendilerini davet ederek görüş alışverişinde bulunacağını söylediğini dile getirdi.
10 YILLIK SÖZLEŞME VURGUSU
Yabancılar Çarşısı’nın yaklaşık 40 yıldır aynı bölgede faaliyet gösterdiğini hatırlatan Sayın, önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Demir zamanında çatı ve güneş panelleri yapılırken 10 yıllık sözleşme imzaladıklarını da vurguladı.
“PROJENİN İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ”
Sahil alanına yönelik yeni bir proje hazırlandığını duyduklarını belirten Alaaddin Sayın, “Samsun’a yapılacak hiçbir güzel projenin önünde engel olmak istemeyiz. Ancak 40 yıllık bir geçmişimiz var. Yapılacak projeye entegre edilmek istiyoruz. Pazarımızın daha aktif, daha elit ve daha ileri bir yapıya kavuşmasını arzu ediyoruz” dedi.
GÖZLER BELEDİYENİN KARARINDA
Yabancılar Çarşısı’nın taşınıp taşınmayacağına ilişkin nihai kararın, projenin netleşmesinin ardından şekillenmesi bekleniyor. Sürecin nasıl ilerleyeceği ise önümüzdeki günlerde yapılacak görüşmelerle netlik kazanacak.





