Samsun Batı Park piknik alanında sessizlik hakim. Hafta sonları Samsunluların vazgeçilmez mesire alanlarından biri olan Batı Park’ın içinde bir çok tesis yer almaktadır.

Batı Park

825 000 m² lik batıpark konsept projesi içerisinde yer alan tesisler, Amazon kanalı, Seyir terası, Balık restoranları, Piknik alanları gibi rekreasyon alanları tanzim edilerek insanlarımızın kullanımına arz edilmiştir.
Dolgu alanında 730 m uzunluğunda, 10 m. genişliğinde ve 1,75 m. derinliğindeki su kanalı projesiyle, Kürtün Irmağı ağzı koyu ile Eski Yalova Gemisi koyu arası birleştirilmiş, deniz tahkimatı ile kanal arasında suni bir ada ve tepecikler oluşturulmuştur.

Batıpark Amazon adasında yer ve zeminin sağlamlaştırılması amacıyla oluşturulan 2 tepeye kafe ve seyir platformu olacak şekilde dev aslan figürleri konumlandırılmıştır. Bir Aslan heykelinin oturduğu alan yaklaşık 160 m2 olup içerisinde dia gösteri merkezi kafeterya ve seyir terasları ile hediyelik eşya satış reyonu yer alacaktır.

Amazon Adası Çevre Düzenlemesi çalışmalarında Amazon Heykeli etrafı kaplamalarıyla birlikte deniz tarafı tahkimat çalışmaları ile bu ada üzerinde Şehrimize Turizm açısından katkı sağlayacak, Amazon Köyü’nün yapımı tamamlanmıştır. Konseptin içerisinde mağaralar, zindan, kral mezarı, ana kraliçenin yatak odası ve mutfağı, kraliçenin silah odası, diğer savaşçıların sergilendiği salon ile 3 adet çadır kafeterya hediyelik eşya satış reyonu, dia ve gösteri merkezi ve şelale bölümleri bulunmaktadır