İstanbul Medeniyet Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi olan Berkay Uyar, önceki akşam İstanbul’un Kadıköy ilçesi Kozyatağı mevkisinde metro çarpması sonucu ağır yaralandı. Olayın ardından Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan genç öğrenci, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Genç yaşta yaşamını yitiren Berkay Uyar’ın babası Önder Uyar’ın Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Kan Alma Birimi’nde, annesi Mihriban Uyar’ın ise aynı hastanenin Acil Laboratuvarı’nda görev yaptığı öğrenildi.
Berkay Uyar için Samsun’un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi’nde bulunan Kadıköy Camii’nde, ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Kılınan namazın ardından Uyar’ın cenazesi, Derecik Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Cenaze törenine Uyar ailesi ve yakınlarının yanı sıra Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı.




