İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın açıklamasına göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, İstanbul merkezli Adana, Samsun, Siirt, Kocaeli, Ankara, İzmir, Tekirdağ ve Aydın’da organize suç örgütlerine yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Operasyonlarda, elebaşıları yurt dışında bulunan 42 organize suç örgütü üyesi yakalandı. Şüphelilerin; yüzleri maskeli olarak çalıntı araç veya motosiklet kullanmak suretiyle kasten öldürme, yaralama, tehdit, yağma ve iş yeri kurşunlama gibi ağır suçlara karıştıkları belirlendi.
Bakan Yerlikaya, organize suçlarla mücadelede kararlılığın süreceğini belirterek, “İstihbarat birimlerimiz ve güvenlik güçlerimizin koordineli çalışmasıyla suçlular cezasız kalmayacak. Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz” dedi.