İlkadım Belediye Meclisi Ekim Ayı Açılış Toplantısı Belediye Başkanı İhsan Kurnaz yönetiminde yapıldı. İlkadım Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda belediyenin 2026 yılı bütçe tasarısı ve performans programı dahil 9 madde görüşülmek üzere komisyonlara havale edildi.

CHP İlkadım'da kongre heyecanı! 3 aday başkanlık yarışında
CHP İlkadım'da kongre heyecanı! 3 aday başkanlık yarışında
İçeriği Görüntüle

Başkan Kurnaz ve meclisteki parti grupları açılışta Samsunspor'a UEFA Konferans Ligi'nde yapacağı karşılaşmada başarı dileklerini iletti. Başkan Kurnaz ayrıca ilçede kurulan hayvan yaşam alanının faaliyete başladığını duyurdu.

"CANLARI BİZE EMANET"
Hayvan yaşam alanının Çelikalan Mahallesi'nde 74 dönüm arazide hayata geçirildiğini belirten Başkan İhsan Kurnaz, "Hayvan yaşam alanları oluşturmak üzere bakanlığımız tarafından daha önce bütün belediyelere bir çalışma emri gönderilmişti. Valimizin takibinde. İlkadım Belediyesi olarak biz hayvan yaşam alanımızı hazırladık. Şu anda sokak hayvanlarımızı misafir etmeye başladık. Aynı zamanda geliştirerek devam edeceğiz. Toplamda 74 dönüm toplam alanı. Ancak şu anda yaklaşık 10 dönümünü hayata geçirdik. Etap etap. Çünkü bir an önce toplamamız yani hayvanlarımızı misafir etmeye başlamamız gerekiyordu. Çünkü son dönemlerde maalesef hem vatandaşlarımıza zarar vermeye başlanmıştı sokak hayvanlarımız. Hem de sokak hayvanlarımızın neredeyse yüzde doksandan fazlası hasta. Niye? Aç. Yani bakımsız. Hayvanların canları da bize emanet. Onlar neticede bir can. Onların da can güvenliğini sağlamak, vatandaşımızın da can güvenliğini sağlamak için hayvan yaşam alanımızı hayata geçirdik" diye konuştu.

"İLKADIM'DA SOKAK HAYVANLARI PROBLEMİ ORTADAN KALKACAK"
Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapılan kısırlaştırma çalışmalarından söz eden ve hayvan yaşam alanı ile İlkadım'daki başıboş problemlerinin biteceğini açıklayan Başkan Kurnaz, "İlkadım ilçesi çok büyük bir ilçe. Sokakta hatırı sayılır hayvanımız var, sahipsiz. Bunları hem aç olmaktan, hasta olmaktan kurtaracağız. Kendimiz Büyükşehir ile şu anda bir protokole dökmedik ama uygulamada kullanıyoruz bunu. Kısırlaştırılmamış hayvanları Büyükşehir Belediyemize veriyoruz. Verdiğimiz kadar kısırlaştırılmış hayvanı alıyoruz. Kendi hayvan barınağımıza, yaşam alanımıza götürüyoruz. Orada bakıyoruz. Yani inşallah şöyle birkaç ay içerisinde hayvan yaşam alanımızın tamamını bitirdiğimizde İlkadım'da artık sokak hayvanları problemi ortadan kalkmış olacak. Hem hayvanlarımız sahipsiz, aç, hasta bir şekilde kalmayacaklar hem de vatandaşlarımız güven içinde şehrimizde hayatlarını sürdürmeye devam edecekler. Ben İlkadım ilçemize hayırlı olsun diyorum" ifadelerini kullandı.

Kurnaz, hayvanseverleri de yaşam alanını görmeye davet edeceklerini ve dilerlerse burada onların da yardımlarını talep edeceklerini sözlerine ekledi.