SAMSUN’DA CUMHURİYETİN 102. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Samsun’da Valilik öncülüğünde kutlama programı düzenlendi. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Samsun Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi çelenkleri sırayla anıta bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Samsun Valisi Orhan Tavlı, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı.
VALİ ORHAN TAVLI’DAN CUMHURİYET MESAJI
Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Tavlı, yaptığı konuşmada Cumhuriyetin 102. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade etti. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” vurgusunu yapan Tavlı, Cumhuriyetin Türk milletinin karakterine en uygun yönetim biçimi olduğunu belirtti. Vali Tavlı, Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle andı, gazilere sağlık ve huzur diledi.
1919 METRELİK TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜYÜŞ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Çelenk töreninin ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar 1919 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyarak İstiklal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü. Bayrak yürüyüşü, milli birlik ve beraberlik mesajlarıyla gerçekleşti.
PROTOKOL VE VATANDAŞLAR CUMHURİYET MEYDANI’NDA BULUŞTU
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törende marşlar söylendi, katılımcılar büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Etkinliğe Vali Orhan Tavlı’nın yanı sıra milletvekilleri, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, üniversite yöneticileri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MARŞLARLA TAMAMLANAN KUTLAMA PROGRAMI
Samsun Valiliği’nin düzenlediği tören, Cumhuriyet coşkusunu kentin dört bir yanına taşıdı. Program, sahnede söylenen marşların ardından sona erdi. Cumhuriyetin 102. yılı etkinlikleri, kentte iki gün boyunca çeşitli kutlamalarla devam edecek.
Samsun'da Cumhuriyet coşkusu! Canlı yayın
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ




