https://www.youtube.com/embed/fiJTBJSAn80

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, vitamin ve protein gibi gıda takviyelerinin internetten satılmasının yanlış olduğunu, kullanılmadan önce mutlaka bir hekim ya da eczacıya sorulması gerektiğini söyledi

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların, vitamin, protein gibi gıda takviyelerinin kullanılmadan önce mutlaka bir hekime ya da eczacıya danışılması gerektiğini belirterek, sağlık ürünlerinin internetten alınmaması gerektiğini ifade etti.

DOKTOR TAVSİYESİ
Necmettin CANİKLİ: İnternet üzerinden sağlık üzerine alışveriş yapmayı tercih etmiyorum. Bu zamana kadar internet üzerinden vitamin tarzı ilaçlar almadım almayı da düşünmüyorum. İnternette satılan bu tür ürünlerin sahte olma olasılıkları yüksek. Vitamin gibi takviyeleri eczane ve doktor tavsiyesi ile alınmasını öneririm.

SAĞLIKLI DEĞİL
Murat AKSU: Sağlık için gerekli olan ne olursa olsun doktor tavsiyesi ile almayı tercih ediyorum. İnternet üzerinden alınan vitamin takviyeleri gibi ürünleri sağlıklı ve güvenilir bulmuyorum. Koronavirüsten korunmak için vitamin ilaçlara yönelenler oldu. Fakat insanların, internet yerine bu ilaçları eczaneden temin etmeleri daha doğru olur.

ECZANEDEN ALINMALI
Tarık KARAGÜZEL: Vitamin kullanmaya gerek duymuyorum. Beslenmeme dikkat ediyorum ve sağlıklı besleniyorum. Bu tür takviyelerin internetten alınması taraftarı değilim. Almak isteyenler de varsa mutlaka doktoruna ve eczacısına danışıp eczaneden temin etmeli.

GÜVENLİ BULMUYORUM
Arslan ÇAKIR: İnternet üzerinden alışveriş yapmıyorum. Her 15 günde bir doktor kontrolüne gidiyorum. Sağlık yönünden ek bir takviyeye gerek olmadığını düşünüyorum. Zaten ihtiyacım olursa da doktorum buna karar verir. İnternet üzerinden satılan gıda takviyelerini sağlıklı bulmuyorum. Doktorun vermiş olduğu ilaçları eczaneden alıyorum.

ZARAR VERİYOR
Fehime KARACAOĞLU: İnternette satılan sağlık ürünlerini güvenilir bulmuyorum. Bu tür satışların internet üzerinden yapılmaması ve bir düzenleme getirilmesi gerekiyor.

SAĞLIK ÖNEMLİ
Ali ÇAKAN: Sağlıkla alakalı ürünleri istediğimiz zaman doktor tavsiyesi ile eczanelerden almayı tercih ediyoruz. İnsanlar hem sağlığını hem de parasını kaybetmemeli. İnternet üzerinden yapılan sağlık alışverişini güvenli bulmuyorum. Vatandaşlar da almamalı.

SAHTE İLAÇLAR
Canan SOYKAY: Vitamin, protein gibi takviyeleri internet üzerinden almaya korkuyorum. Sahte olduklarını düşünüyorum. İnsan vücudunda ters etki yapabilir ve sağlık sorunu yaşatabilir.

SAĞLIĞINIZI DÜŞÜNÜN
Mustafa GÜL: Sağlık ürünlerinin internet üzerinden satılmasını doğru bulmuyorum çünkü sahte olduğunu düşünüyorum. Vitamin, protein gibi takviyeleri doktor tavsiyesi ile eczanelerden almalıyız.

DOĞAL BESLENİN
Leyla ELVERDİ: Evde kendi imkanlarımız ile beslenmemize dikkat ettiğim için vitamin gibi takviyelere ihtiyaç duymuyorum. İnternet üzerinden satılan takviyeleri de sağlıklı bulmuyorum.

İNTERNETE GÜVENMİYORUZ
Melahat AYTEKİN: İnternet üzerinden satılan takviyelere güvenemiyoruz. En doğrusu doktorun önerdiği ilaçları eczaneden temin etmek olur. İnsanlar sağlığını düşünmeli. İnternet üzerinden satılan sağlık ürünlerinin sahte olma ihtimali yüksek olduğu için vücuda zarar verebilir. Kimsenin de almamasını tavsiye etmiyorum.