https://www.youtube.com/watch?v=JC71MRt24GQ

Samsun'a yeni tıp fakültesi! 'Sağlık Kentine' katkı verecek

Sorularımızı yanıtlayan Samsunlu vatandaşların birçoğu Samsun Üniversitesi bünyesinde kazandırılacak ikinci tıp fakültesinin, 'sağlık kenti Samsun' olarak anılan şehre, katkı vereceğini söyledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzaladığı ve resmi gazetede yayınlanan kararname ile Samsun Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulma kararı alındı. Samsun OMÜ’nün ardından Samsun Üniversitesi'ne de kurulmasıyla Samsun'da iki tıp fakültesi olacak. Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşların birçoğu kararı yerinde bulduklarını ifade etti.

YETERLİ DEĞİL
Yaren GÜNCE: Samsun büyük bir şehir. Bu nedenle ikinci bir tıp fakültesinin kurulacak olmasını doğru buluyorum. Samsun'da eğitimin yeterli ancak sağlık alanında yapılan çalışmaları yeterli bulmuyorum. Örnek vermek gerekirse sağlık alanında yapılan çalışmalar yeter ki olsaydı en azından şu dönemde insanlar sosyal mesafeye daha dikkat ederdi. Bu sağlıkta yapılan çalışmalarda eksik olduğumuzu gösterir.

DÜZENLİ ÇALIŞILMALI
Alaaddin ÖZTÜRK: Sağlık alanında yapılan çalışmalar daha da arttırılabilir fakat fakültenin kurulacak olması sevindirici. Hastaneler oldukça kalabalık istediğimiz polikliniklerde yer bulmakta zorlanıyoruz. Bunun için daha düzenli çalışmalar yapılabilir.

EKSİKLERİMİZ VAR
Özlem KILIÇ: Samsun’a açılacak olan tıp fakültesi açısından henüz bir bilgim yok. Sağlık açısından yapılan çalışmaları da yeterli buluyorum. Avrupa'ya bakıldığında Türkiye'deki sağlık alanlarını başarılı buluyorum.

GELİŞMEMİZ GEREK
Filiz ÖZDEMİR: Samsun'a açılacak olan tıp fakültesini gerekli buluyorum. Çünkü sağlığın önemli olduğu bu süreçte bu tarz çalışmalar daha da önem kazanıyor.
Sağlık alanında yeterli olduğumuzu düşünüyorum fakat vatandaşlarda bu konuda dikkatli olmalı.

KATKI SAĞLANILABİLİR
Havva VURAL: Kurulacak olan tıp fakültesini gerekli buluyorum. Samsun'da yaşlı insanlar hastaneyi daha çok kullandıkları için gelişmemiz yönünden bize katkı sağlayabilir. Sağlık alanında ise oldukça yeterliyiz hiçbir eksiğimiz yok.

REZİL OLUYORUZ
Ali ÇAKIR: Samsun’a açılacak olan tıp fakültesi hakkında hiçbir bilgim yok fakat sağlık alanında da yeterli olduğumuzu düşünmüyorum. Hastaneler oldukça kalabalık sıra almakta zorlanıyoruz. Özel hastaneleri tercih etmek durumunda kalıyoruz orda da "paramızla rezil oluyoruz" buna bir düzenleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

GELİŞİMİNİ ETKİLER
Mustafa ENES: Samsun Üniversite'si yeni bir üniversite olduğu için tıp fakültesinin açılması okulun gelişmesi açısından iyi olacağını düşünüyorum. Ondokuz Mayıs Üniversite'sinde de tıp fakültesi var ancak sağlık alanında ise kimi durumlarda yeterli oluyoruz kimi durumlarda da olamıyoruz. Geriye dönemeyiz ama her zaman gelişebiliriz.

HABERİM YOK
Öznur SARICAN: Samsun’da açılacak olan tıp fakültesinden haberim yok fakat sağlık açısından yapılan çalışmaları da beğenmiyorum. Türkiye'de eğitim de yanlış sağlık alanında yapılan hizmetler yanlış. Yönetim sistemini beğenmiyorum.

FAYDALI OLACAK
Servet GEDİKLİ: Samsun’a açılacak olan tıp fakültesini gelişme açısından etkili buluyorum. Samsun'a esnaflara vatandaşlara birçok katkı da bulunabilir. Üniversitenin faydalı olacağını düşünüyorum. Sağlık alanından yeterliyiz fakat düşünce açısından yetersiziz. Devletimiz elinden gelen tedbiri aldı fakat vatandaşlar duyarsız davranıyor.

KALİTELİ HİZMET SUNULSUN
Adil İKİZ: Samsun Üniversitesi'ne açılacak olan tıp fakültesinde vatandaşa kaliteli ve güzel bir hizmet sunacak insanlar yetiştirilmeli. Hatta birkaç tane daha sağlık alanından fakülteler açılabilir. Sağlık alanında gereğinden fazla ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

İLERİ DÜZEY GELİŞİM
Erkan ŞAHİN: Samsun'da açılacak olan tıp fakültesini gerekli buluyorum fakat ileri boyutta geliştirilmeli. Hastane bazında kullanılmamalı hastalığı çok üst düzey olan insanlar için alanlar yapılıp faaliyete geçirilmeli.

Esra VURAL