https://www.youtube.com/watch?v=OaqHyQPQkyE

Samsun Canlı Haber, mikrofonlarına konuşan esnaf artan vaka sayılarının ardından kısıtlamaların sağlık açısından gelmesi gerektiğini ancak bu durumun ekonomik anlamda kendilerini zorlayacağını belirtti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle yeni kısıtlamaların gelebileceğinin sinyalini vermesinin ardından Samsun Canlı Haber, mikrofonlarına konuşan esnaf, artıştan dolayı kısıtlama getirilmesi gerektiğini fakat böyle bir durumda büyük zorluklar yaşayacaklarını söyledi.

EKONOMİ KALDIRMAZ
Mevlüt İŞLER: Kısıtlama devletin alacağı bir karar. Ama şu anda genel duruma baktığımızda vakalar arttı. Devlet yasak getirir mi ya da esnaf yeni bir kısıtlamayı kaldırır mı ? Bu konutartışılır. Eğer kısıtlama getirilirse, esnaf çok zor duruma düşer.

KARARA UYARIZ
Selami AK: Cumhurbaşkanımız hangi kararı verirse ona uyacağız. Ama sokağa çıkma kısıtlaması gibi bir durum söz konusu olursa, esnaf olarak ekonomik anlamda büyük zorluklar yaşarız. Yasak gelse bile birkaç gün olmalı. Çok uzatılırsa esnafın hali kötü olur.

ÖNEMLİ BİR HUSUS
Cengiz EDİZ: Eğer kısıtlamaya programlı bir şekilde gidilirse sorun olacağını düşünmüyorum. Bence kısıtlama gelebilir. Biz işlerimiz iyi olsun, dükkanımız işlesin isteriz ama sağlığımız her şeyden önemli.

İŞLER ÇOK DURGUN
Atilla PAYCI: Kısıtlamaya gidilmeli, insanlar kurallara uymuyor. Mart ayından itibaren esnafın durumu çok kötü işler çok durgun. İnsanlar çok acil ihtiyacı olursa alışveriş yapıyor. Altın fiyatları çok yüksek, geçen sene ki düğünlerle bu seneki düğünlerin arasında milyonlarca fark var. Altın alınmazsa kuyumcu esnafının durumu kötü olur.

KISITLAMAYA GİDİLMELİ
Mustafa TASLAK: Kısıtlamaya gidilmeli. Çünkü devlet vatandaşın iyiliği için kısıtlamalar yapıyor. Ama işler durgun esnafın durumu ortada kısıtlama olursa esnafı zor günler bekliyor olur.

BÖLGESEL GELMELİ
İlker BOYAR: Genel anlamda değil ama bölgesel bazda kısıtlamalar gelebilir. Şuanda esnafın durumu çok kötü . İnsanlar dışarıya çıkmaya korkuyor. Esnaf siftah etmeden dükkanını kapatıyor. Kısıtlama bundan dolayı bölgesel anlamda gelmeli.

SEKTÖR SIKINTI YAŞAR
Erdem AVCI: Sağlık anlamında kısıtlamaya gidilmeli. Ama ekonomik olarak birçok olumsuzluğu olacak. Derece derece kısıtlama olursa olabilir. İhtiyaç duyulan sektörlerde kısıtlama çok olmazsa sorun yaşanmaz ama diğer sektörler etkilenebilir.

KISITLAMA OLMAMALI
Sıtkı ÖZENÇ: Kısıtlamaya gidilmemesi lazım. Tamamen açılması lazım. Şuan da esnafların çoğunun dükkanı kapalı. Esnafın iş yapması için kısıtlamaların olmaması gerekiyor.

VAKALAR ARTTI
Muharrem YILMAZ: Normalde esnafların ekonomisine bakılırsa gidilmemeli. Ama böyle giderse kimse kurallara uymadığı için bazı kısıtlamalar gelmeli. Çünkü vakalar çok fazla arttı.

ESNAF ZOR DURUMDA
Şafak YEŞİLTEPE: Korona başlayalı 6 ila 7 ay oldu. Bu süreç içerisinde birçok esnafa kısıtlama geldi. Kısıtlama her yere gelmeliydi. Fakat devlet ekonomik olarak kısıtlamanın altını dolduramadı. Esnafa karşılıksız ekonomik destekte bulunamadı ve kısıtlamalar kalktı. Şuanda kimse kurallara uymadığı için vakalar arttı. Devletin hazinesinde para olmadı için kısıtlama olmaya bilir. Ama kısıtlama gelse de gelmese de esnaf zor durumda.

Esra VURAL