Samsun'un Atakum ilçesinde, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda, Metris Cezaevi'nde yazılan 'Şafak Türküsü', şairi Nevzat Çelik'in sesinden yeniden yankılandı.

Atakum Belediyesi ile Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Samsun Şubesi iş birliğinde, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin 46. yıl dönümü nedeniyle 'Şafak Türküsü 40. Yıl Konseri' düzenlendi. Atakum Belediyesi Ata Sahne Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda şair Nevzat Çelik ile müzisyen Uğur Karataş sahne aldı. 12 Eylül darbesinin ardından tutuklu bulunduğu Metris Cezaevi'nde Şafak Türküsü şiirini kaleme alan Nevzat Çelik, eseri yıllar sonra Atakum'da seslendirdi. Bir idam mahkûmunun annesiyle helalleşmesini konu alan ve daha sonra müzik dünyasında da geniş yer bulan eser, etkinlikte izleyicilerle buluştu.

Dönemin acıları şiir ve türkülerle anlatıldı

Şair Nevzat Çelik'in şiirleri ile Uğur Karataş'ın seslendirdiği türkülerden oluşan programda, 12 Eylül darbe sürecinde yaşanan toplumsal acılar ve dönemin geride bıraktığı izler ele alındı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda izleyiciler duygusal anlar yaşadı. Şiir ve müziğin buluştuğu gecenin sonunda dayanışma ve sanatın iyileştirici gücüne vurgu yapılarak emeği geçenlere teşekkür edildi.

Samsun’da emekli çift aronya bahçesiyle örnek oluyor
Samsun’da emekli çift aronya bahçesiyle örnek oluyor
İçeriği Görüntüle

Program, sanatçılara plaket takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Program sonrası şair Nevzat Çelik, kitaplarını imzalayarak okurlarıyla sohbet etti.

Kaynak: İHA