https://youtu.be/IN4nTPNmUoc

Pandemi nedeniyle grip aşısına önceki senelere oranla yoğun talep olduğunu belirten Eczacı Nihat Batur, "Aşının 15 Ekim'de geleceği söyleniyor ama kaç tane gelecek ve fiyatı kaç lira olacak belli değil" dedi

Samsun'da özellikle grip aşısına yoğun talep olduğunu ifade eden Eczacı Nihat Batur, "Henüz eczanelerde grip aşısı yok. Devlet aşıyı ithal ediyor. Ekim ayının 15'i civarında Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz. Herkes tedirgin ve aşı olmak istiyor. Bakanlık bir rakam vermediği için biz de vatandaşlara bilgi veremiyoruz. Fiyat konusunda da henüz bir bilgimiz yok" diye konuştu.

AŞI HALA GELMEDİ
Grip aşısına daha önce böyle bir talep olmadığını belirten Batur, "Pandemiden dolayı vatandaşlar bu dönem grip aşısına çok fazla rağbet gösterdi. Devlet aşıyı ithal ediyor. Fakat eczanelere hala gelmedi. Halkın bütün çoğunluğu korkudan bu aşı olmak istiyor. Bakanlık bir rakam vermediği için biz de vatandaşlara bilgi veremiyoruz. Fiyat konusunda da henüz bir bilgimiz yok" diye konuştu.

65 YAŞ ÜSTÜNE ÜCRETSİZ
Zatürre aşısının ise 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sağlık ocaklarında ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Batur, "65 yaş altı vatandaşlara sağlık ocakları zatürre aşısı yapmıyor. Depodan bize zatürre aşısı geliyor ama fiyatı 340 lira civarında oluyor. Pahalı bir aşı olduğundan dolayı herkesin bütçesi yetmiyor" dedi.

Tuğba SÖYLEMEZ- Yasin YILDIZ