Samsun’da Başkanlardan SASKİ’ye Tepki: ‘Kabul Edilemez’ Samsun’da muhalefet partilerinin il ve ilçe başkanları, bazı ilçelerde günlerce yaşanan su kesintilerinin kabul edilemez olduğunu belirterek “SASKİ vatandaşa bayramı rezil etti” ifadelerini kullandı CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Eyüp Semizoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Salih Şen ile CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz, Kurban Bayramı öncesinde ve sonrasında yaşanan su kesintilerini eleştirerek, SASKİ’nin bayramı vatandaşa rezil ettiğini söyledi. BAŞKANLARDAN ELEŞTİRİ Muhalefet partilerinin il ve ilçe başkanları, SASKİ’nin vatandaşı suçlamasına bir anlam veremediğini, vatandaşların suya en çok ihtiyacı olan günlerde su kesintilerinin yaşanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, alt yapı sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğinin altını çizdi. Fatih Turkel Foto Galeri KESİNTİ KITLIĞA DÖNÜŞTÜ “Türkiye’nin en pahalı suyunu Samsunlulara reva gören SASKİ, vatandaşa parasıyla bile suyu götürmekte aciz kaldı” diyen Başkan Türkel, “SASKİ Kurban Bayramı’nda yaptığı açıklama ile kendini, uyguladığı umarsız tavırla bayram günü vatandaşı rezil etti. Bayramın birinci gününden beri özellikle Havza Terme, Taflan ve Bafra’daki bir sürü mahallede su kesintileri adeta kıtlığa dönüştü. Bir de utanmadan soyal medya hesabından SASKİ yetkilileri vatandaşı suçladı. Altyapı yetersizlikleri, yatırım beceriksizliklerinin sebebi her zaman olduğu gibi vatandaş dendi. Allah’tan korkun! Kabul edin her zaman olduğu gibi beceriksizliğinizi vatandaşın üzerine yıkıyorsunuz” dedi.
semizoglu Foto Galeri   KİM NASIL İZAH EDECEK ? Arife günü ve bayram dahil bazı ilçelerdeki mahallelere günlerce su verilemediğin belirten İYİ Parti Samsun İl Başkan Yardımcısı Eyüp Semizoğlu, “Ne acıdır ki 21. Yüzyılda koskoca SASKİ 5 günde bir arızayı gideremiyor. SASKİ vatandaşa mezarına dökecek bir bidon suyu çok görüyor, suya en çok ihtiyaç olan Kurban Bayramı’nda elini bile yıkayacak su sağlayamıyor. Bu mağduriyeti kim nasıl izah edecek? Mahalle sakinlerinin çilesini gidermek için her zaman yaptıkları gibi beceremedik, hakkınızı helal edin mi diyecekler, hep beraber takip edip göreceğiz” ifadelerini kullandı. Salih Sen Foto Galeri BEN DE MAĞDUR OLDUM Su kesintilerinden dolayı kendisinin de mağduriyet yaşadığını dile getiren Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Salih Şen, “Son günlerde Samsun’umuzun merkez ve ilçelerinde yaşanan su sıkıntıları vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor. Maalesef yönetim anlayışındaki zafiyet ve ihmaller, önceliklerinde betonlaşma projelerine verilmesi, alt yapıya önem verilmemesi sorunları bu sorunları doğurmaktadır. Samsun’da ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla bu sorun çözülemez. Ben de son günlerde mağdur olan vatandaşlardan birisiyim. Suçu vatandaşa atmakla bu iş çözülemez. Oy verirken iyi, şikayet ederken kötü mü oluyor? Bu anlayıştan vazgeçin” dedi.
Ibrahim Yavuz Foto Galeri BİR AN EVVEL ÇÖZÜLMELİ Özellikle Terme İlçesi’nde ciddi sıkıntıların yaşandığını kaydeden CHP Terme İlçe Başkanı İbrahim Yavuz ise şunları söyledi: “Su kesintileri ile ilgili bir takım çalışmalar yapılıyor ama kırsal kesimde sıkıntı hiç bitmiyor. Su sıkıntıları çözülmedi. Birçok mahalle alt yapıda eski kaynakları kullanıyor. Bariz sıkıntılar var. Bu da mağduriyete neden oluyor. Her kurumun, her siyasetin, her belediyenin bir çalışma sistemi vardır ama günü birlik çalışmalarla bir sonuç alınmaz. Terme’deki alt yapı ve su sorunu biran evvel çözülmelidir.”
Dilber BAHADIR