AK Parti ve MHP ilçe başkanlarıyla MHP Grup Başkanvekili, İlkadım Belediyesi'ndeki uygulamalarla ilgili, Demirtaş'ı adeta eleştiri yağmuruna tuttu. Demirtaş canlı yayında o iddialara yanıt veriyor

CANLI YAYINDA YANIT VERİYOR

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin, MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı ve İlkadım Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola ile iki partinin meclis üyeleri, düzenledikleri ortak basın toplantısında, Necattin Demirtaş'ı yanlış uygulama gerekçesiyle eleştirdi. Demirtaş canlı yayında o iddialara yanıt veriyor.

İşte o iddialar...

Ömer Halisdemir Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, İlkadım Belediyesi'nde enkaz ve borç edebiyatı yapılan bir dönem yaşandığını belirten AK Parti İlçe Başkanı Mücahit Erbin, yönetimi iş bilmemezlikle suçladı.

KİRLİ DÖNEM YAŞANIYOR

Erbin, halka hizmet verilmediğini öne sürerek, "Yerel seçimler öncesi oy avcılığı ile herkese iş sözü vermiştir. AK Partili, MHP'li veya başka görüşten olan işçilere baskı ve mobbing uygulanarak belediyenin ahengi bozulmuştur. 26 yıllık belediyenin temel yapısı dağıtılmış, deneyimli personel sistemi tarumar edilmiştir. Aylardır yıkanmayan süpürülmeyen cadde ve sokaklara insan boyunu aşan otların biçilmediği günlere şahit olduk. İlkadım, hiç olmadığı kadar kirli bir dönemi yaşıyor" dedi.

ELLE TUTULUR BİR HİZMET YOK

Başkan Erbin, "Pandemi sürecinde, temizlik işleri veya diğer alanlarda çalışan personelin kısa çalışma ödeneğinden ve ücretsiz izinden yararlandırıldıkları ve yararlandırılmadığı dönemler oldu. Bize gelen bazı iddialar var. Normalde kısa çalışma ödeneğinden ve ücretsiz izinden yararlanan personelin işe gitmemesi gerekiyor. Ama bize gelen bilgiler çalıştıkları yönünde. Başka bir konu da mal ve hizmet alımında usulsüzlük gündeme getirilmişti. Bizim de orada olduğumuz gün haberinin olmadığını ve gereğini yapacağını ifade etti. Yani park ve bahçe hizmetlerini yapmakta bile zorlanan İlkadım Belediyesi'nin elle tutulan gözle görülen hiçbir hizmeti bulunmamaktadır " diye konuştu.

İLKADIM 5 YILINI KAYBETTİ

İlkadım'daki usulsüz mal alımlarına da değinen Erbin şunları söyledi: "Teftiş kurulu bu raporu hazırladı mı bir sonuç var mı bilmiyoruz, merak da ediyoruz. İsteriz ki İlkadım daha büyük işler ve hizmetler yapsın biz de tebrik edelim alkışlayalım. Ama maalesef İlkadım, hizmetlerle değil kavgalarla anılıyor. İlkadım, son beş yılını kaybetmiştir. Gelecek 5 yıldan da endişemiz yok. Çünkü milletimiz nasıl getirmişse öyle de götürmesini bilir. Bir de 'İlkadım meclisi önümüzü tıkıyor, meclis çalışmamızı engelliyor ama meclisten kredilerle ilgili onay alamıyoruz' söylemleri geliyor. Ama böyle değil meclisimize sunulan ve onay verilen krediler mevcuttur. Bir tek nisan ayında pandemi döneminde yapılan toplantıda 6 milyon kredi talebine onay vermedik ve tek onay vermediğimiz kredi budur. Bir de işçilerin parti gözeterek ya da gözetmeksizin çok detaylarını bilemiyorum çöpe sürülme iddiaları var. Başkan Demirtaş, seçimden sonra işçilere seslenmiş ve "Görevini layıkıyla yapanın başım üstünde yeri var" demişti. Önce 45 işçinin çöpe gönderilmesindeki kişiler kimdir, parti gözetmiştir veya gözetmemiştir bilmiyorum. Ama görev tanımında büro işçisidir veya farklı bir görevlerdedir de çöp hizmetlerine verilmiş olması da taşeron yasasına da aykırıdır. Burada kanunsuzluk ve usulsüzlük vardır."

İLKADIMLIYI RAHATSIZ EDER

İlçede son dönemlerde yaşanılanların kabul edilemez olduğunu belirten MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı da " İlkadım hem seçmeni hem de potansiyeli olan bir ilçe. Dolayısıyla İlkadım'ın yerel yönetiminin etik ve hoş olmayan olaylarla gündeme gelmesi her İlkadımlıyı rahatsız eder. İlkadım Belediyesi'nde son süreçteki durumlar ne kabul edilir ne de konuşulur şeyler değil" ifadelerini kullandı.

DANIŞMANLIK KADROSU YOK

İlkadım Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola da ilçe belediye başkanlarının danışman hakları olmadığını öne sürerek, " Mevzuata baktığımız zaman ilçe belediyelerinde danışmanlık ile ilgili bir kadro söz konusu değil. Ama ne hikmetse başkan öyle bir şey yok diyor. Herkes kapısının önüne danışman unvanı altında ismini yazmış ve kabulleri de o şekilde yapıyor. Dolayısıyla kendi belediyesinden tabela asılıyor ama maalesef başkanın bundan haberi olmuyor. Bu kabul edilemez" dedi.

DERNEKTEN ARAÇ BAĞIŞI

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'a ticari işler de yapan bir dernek tarafından makam aracı bağışlandığını öne süren Cemalettin Kola, bunun etik değerler açısından kabul edilemez bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

Esra VURAL