https://youtu.be/ZRKraBE7MRs

Samsun'da yaşayan bazı vatandaşlar, tedbirlerin artırılarak yüz yüze eğitimin devam etmesi gerektiğini belirtirken, bazıları ise yeterli önlemin alınmadığını düşünerek, çocuklarını okula göndermeye çekindiklerini ifade etti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan bazı vatandaşlar, tedbirlerin artırılarak okulların eğitime devam etmesi gerektiğini, bazı vatandaşlar ise tedbirlerin yetersiz olduğunu ve çocuklarını okula gönderirken tedirgin olduklarını söyledi.

DÜZENİ BOZULMASIN
Şükrü ALKAN: Koronavirüsten dolayı uzaktan eğitim sistemine geçiş yapıldı ve çocuklarımızda buna alışmış durumda. Okullar açıldı fakat bizler biraz da olsa tedirginiz. Çocuğumuzun düzeni bozulmaması için, evde uzaktan eğitime devam etmesini daha doğru bulduk.

GERİ KALDILAR
Utku AKKUŞ: Okullar açıldığından dolayı bu tarz vakaların yaşanması normal. Fakat bir veli olarak ister istemez tedirgin oluyoruz. Çocuklarımız eğitimden geri kaldı. Okula da gitmesi gerekiyor. Ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz.

VAKALAR NORMAL
Barış ÖREN: Öğrenciler okullar açılmasa dahi dışarıya çıkıp geziyorlar. Bu hastalığın bulaşıcı olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden bu tarz vakaların çıkması da normaldir. Bu duruma herkesin alışması gerekiyor. Yapabilecek bir şeyimiz yok.

KARANTİNA DOĞRU
Mustafa SARIÇOBANOĞLU: Okulların açılması gerekiyordu fakat önlemler ve tedbirler yeteri kadar alınmamış olabilir. Öğrencilerin karantinaya alınıp, sağlıklarının kontrole altına alınmasının iyi bir şey olduğunu düşünüyorum. Bu tür vakalarda biz veliler tedirginlik yaşasak da eğitim şart.

ÖNLEMLER YETERSİZ
Gülcan ASLAN: Okullarda yeterli önlemlerin alınmadığını düşünüyorum. Okulların açılmasına geç bile kalınmış olabilir. Fakat tedbirler yeterli bir şekilde alınmalı. Öğrencilerin yaşı küçük olduğu için taşıyıcı özelliğe sahip olabilir. Devlet gerekli kararı verecektir.

SÖZ GEÇMİYOR
Murat DAL: Okulların açılmasının doğru bir karar olduğunu düşünmüyorum. Okullar açıldıktan sonra kimi ilde vaka sayıları artmış durumda. Tedbirler alındı fakat insanlar tedbire uyum sağlamadı. Çocuklarda yaş olarak küçük olduklarından dolayı istemsizce koronavirüse yakalanmış olabilirler. Aileler çocuklarına söz geçiremiyor. Öğretmenler ve devlet bununla nasıl baş edebilir.

AİLELER TEDİRGİN
Semrin TÜRKMEN: Okullarda tedbirler alınmış olsa da biz aileler tedirgin oluyoruz. Böyle bir dönemde okullarında açılmaması gerekliydi diye düşünüyorum. Çocuklar uzaktan eğitime alışmaya çalışıyorlardı. İnsanlar çocuklarının sağlığını tehlikeye atmamalı.

SORUN OLMAZ
Selver TÜRKER: Okulların açılması gerekiyordu. Maske ve mesafeye dikkat edildikten sonra okullarda sorun yaşanmayacağını düşünüyorum. Bizlerin yapacak bir şeyi yok. Çocuğumuza elimizden geldiğince doğru olanı anlatıyoruz ve uygulamaya çalışıyoruz.

KURALLARA UYULMALI
Hatice AYDOĞAN: Okullar, uzaktan eğitim sistemi ile verimli bir şekilde devam edemedi. Çocuklar eğitimden uzak kaldı. Okulların açılması gerekiyordu. Fakat yüz yüze eğitimde dikkat edilmesi gereken kurallar olmalı. Bunlara uyulmalı diye düşünüyorum.

EĞİTİM VERİLSİN
Ümmühan TÜRKOĞLU: Çocuklar dikkatsiz bir şekilde davranıyorlar. Maske, mesafe ve hijyen konusu hakkında çocuklara bir süre eğitim verilirse sorunun azalacağını düşünüyorum. Çocuklar diğer türlüde evde durmuyorlar. En azından okula gidip eğitimlerini almaları gerekiyor. Koronavirüs her yerde bulaşabilir.

Tuğba SÖYLEMEZ-Yasin YILDIZ