https://www.youtube.com/watch?v=6w7MsDNTfPY

Samsun Canlı Haber'in sorularını yanıtlayan vatandaşların birçoğu koronavirüs vakalarının artışı nedeniyle, kısıtlamaların yeniden geri getirilmesi tavsiyesinde bulundu

Koronavirüs vakalarının yükselişe geçmesiyle birlikte sokağa çıkma yasağı tekrar gündeme gelmeye başladı. Samsun Canlı Haber'e konuşan vatandaşların birçoğu vaka artışının önüne geçilebilmesi için sokağa çıkma yasağının gelmesi gerektiğini , bazı vatadanşlarda ekonomik kaygılar sebebiyle yasağı istemediklerini belirtti.

YASAK GELMELİ
Sema YAZI: Sokağa çıkma yasağı gelmeli. Çünkü vaka sayıları artmaya başladı. Eğer sokağa çıkma yasağı gelirse vakaların da azalacağını düşünüyorum.

KARARSIZIM
Şenay SEVİNDİK: Sokağa çıkma yasağı sağlığımız için gelmeli ama ekonomi anlamında bakarsak gelmemeli. Çünkü yasağın olduğu zaman evet vaka sayıları düştü , fakat ekonomimiz kötüye gitmeye başladı. O yüzden sokağa çıkma yasağının olup olamaması ile ilgili kararsızım.

ÖNLEM ALINMALI
Aytun ÖZTÜRK: Olası bir sokağa çıkma yasağı gelebilir.Ama yasak geldiğinde de insanlar mağdur oluyor. Herkes önlemini almalı. Bence yasak gelmeli ama belli ölçülerde yada belli saatlerde gelmeli.

KURALLARA UYULMALI
Mustafa KÖK: Herkes maske ve hijyen kurallarına uymalı. Yoksa bu vaka artışı uzun süre devem eder. Eğer şuanki gibi kimse kurallara uymazsa yasak gelir ve bence gelmelide. Hiç değilse sokağa çıkma yasağında insanlar sokağa çıkmadığından ne virüsü yayıyor nede virüsü eve taşımış oluyor.

MUTLAKA GELMELİ
İsmail YILDIZ: Hastalığın eğer önüne geçilemiyorsa ve vakalar artıyorsa sokağa çıkma yasağı gelsin. Herkes için daha hayırlısı olur.

EKONOMİ ZARAR GÖRÜR
Musa ÇELİK: Vakaların artmasının tek sebebi insanlar. Şuan tam tarım zamanı bu dönemde bir yasak olursa ekonomimiz kötü etkilenir. Bence 10'ncu yada 11'nci ayda sokağa çıkma yasağı gelebilir.

GEÇ KALINDI
Kamil KÖSE: Olası bir sokağa çıkma yasağı gelmeli hatta geç bile kalındı. Çünkü önceden kırsal kesimlerde vaka sayısı yok denecek kadar azdı. Fakat şimdi kırsal kesimlerde bile vaka sayıları çok fazla arttı.

VAKALAR ARTIYOR
Hasan AYAZOĞLU: Olası bir sokağa çıkma yasağı gelmeli. Çünkü vaka sayıları giderek artıyor. Baştan eğer tedbir almazsak daha büyük sıkıntılar çıkabilir. Önemli olan cana zarar geldikten sonra hiç bir şeyin anlamı yok.

EVİNİZDE KALIN
Ramazan SUNA: Sokağa çıkma yasağı gelmeli. Çünkü vakalar giderek arttı. Vakaların düşmesi için insanların evinde kalıp bu süreci evlerinde geçirmesi gerekiyor.

YETKİLİLERDE UYSUN
İlhami YILDIZ: Sokağa çıkma yasağı getirilmeli. Ama devletinde önlem alması gerekiyor. En basit örneği 30 Ağustos yasaklanırken bir kaç gün sonra Cumhurbaşkanı Giresun'da miting yapıyor. İnsanlar iç içe evet yasak gelmeli ama devletinde dikkat etmesi gerekenler var.

Esra VURAL