https://www.youtube.com/watch?v=kfhY3NWDRNU

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına, Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine amborgo uygulamasını değerlendiren vatandaşlar, bu durumun 'Kabul edilemez' olduğunu dile getirerek, Suudi Arabistan'ın Türk ürünlerine karşı başlattığı harekete tepki gösterdi.

BİZİMLE UĞRAŞIYORLAR
İsmet MERHAN: Böyle bir boykutu doğru bulmuyorum. Arabistan ülkeleri Türkiye'yi sevmiyor. Yaptıkları şeylerin yanlış olduğunu düşünüyorum. Amerika'dan destek alarak bizimle uğraşıyorlar. Fakat yanlış yapıyorlar.

DÜŞMAN ARTIYOR
İsmail ÇETİN: Ben o insanların müslüman olduklarından şüpheleniyorum. Bizlerin kötü olabilmesi için ellerinden geleni yapıyorlar. Fakat emellerine ulaşamayacaklar. Bizler de bundan sonra bazı markaları almakta tereddüt yaşayacağız hatta almayacağız. Düşmanımız gittikçe çoğalıyor.

YAPTIKLARI AYIP
Mustafa Oğuz AYDIN: Arabistan başta olmak üzere bizimle uğraşmak isteyenler çok fazla. Biz güçlendikçe, düşmanlarımız artıyor. Bizler onların belirli markalı ürünlerine değer verip kullanıyor iken, yaptıkları ayıp.

KABUL ETMİYORUM
Ahmet ERDAL: Yaptıkları bu ambargoya ancak kargalar güler. Arabistan, islam ülkesi olduğu halde bize bunu yapıyor ise herkesten herşeyi beklerim. Bunlar tamamen Batı ve Amerika tuzağı. Bize söylenilen bu sözü asla kabul etmiyorum.

DOĞRU DEĞİL
Enver ÇİLOĞLU: Suudi Arabistan'ın yaptığı hiç doğru değil. Başka ülkelerin kışkırtmasıyla bize böyle bir ambargo uygulamaya kalkıştı. Fakat pişman olacaklar. Bizler de onların ürünlerin almayarak tepkimizi göstereceğiz.

KARAR VERECEĞİZ
Selçuk BALTAN: Bizler kendi üretimimizi kendimiz yapabiliriz. Suudi Arabistan'a ihtiyacımız yok. Dışarıdan birileri bize santaj yapmak isteyebilir. Artık biz de bazı ürünleri alırken dikkat edeceğiz ve onların ürünlerini tercih etmeyeceğiz.

YAPILANI KINIYORUM
Cemil ÇETİNKAYA:Arabistan ile bizler Müslüman ülkeyiz fakat Arabistan'ın yaptığı doğru değil. Bir vatandaş olarak yaptıkları hareketi kınıyorum. Yapmış oldukları şey çok ayıp. Resmen Türkiye'ye yapılmış hakarettir.

SÖZÜMÜZ YOK
Hasan KILIÇ: Artık her şey dışa bağlı. Bizler ne ile mücadele edeceğimizi şaşırdık. Söyleyecek sözümüz yok. Yapılan şey ise doğru değil. Türk malını tanıtamadığımız için bu tarz sorunlar yaşıyoruz. Artık ülkemizin malının dışında ürün almayacağız.

HAREKET YANLIŞ
Nadır AKÇA: Suudi Arabistan'ın bize yapmış olduğu hareket çok yanlış. Türk malında ne var ki, Suudi Arabistan böyle bir ambargo koyma ihtiyacı hissediyor. Bir de üzerine Yunan malı ile kıyaslıyor. Yaptıkları büyük ayıp.

Tuğba SÖYLEMEZ