https://youtu.be/klMIpNk5Nrk

Sorularımızı yanıtlayan vatandaşların birçoğu, geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek, faturaları ödemekte zorlandıklarını bu nedenle düzenleme gelmesi gerektiğini belirtti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, yaşadıkları ekonomik sebeblerden ötürü faturaları ödemede zorluk çektiklerini, faturalara yansıyan vergilerin kaldırılmasını gerektiğini belirterek, kullanım bedellerinde indirim yapılmasını istedi.

ZORUNDA DEĞİLİM
Yavuz ŞEREF: Faturalar geçen seneye oranla çok fazla arttı. Gereksiz olan birçok ek ödeme getirildi. TRT payı, kaçak bedeli gibi haksız tutarlar fatura tutarlarımıza eklendi. Ben başkasının kaçak olarak kullandığı elektrik borcunu ödemek zorunda değilim. Zaten kendi fatura tutarlarım bile kullandığımın kat kat üstündeyken bir de saçma Katma değer vergisi dayatmalarını ödemek istemiyorum.

EKSTRALAR ÇOK
Hayrettin DEMŞEK: Fatura tutarlarını normal buluyorum. Zamlar düzenli aralıklarla oluyor. Bu duruma alıştık artık ama çok ekstra ücretlendirmeler olduğunu düşünmüyorum. Kullandığımızın karşılığını ödüyoruz.

VERGİ ÜLKESİ
Şafak YILMAZ: Geçen seneden bu yana pek değişim göremedim. Ücretlendirmeleri normal buluyorum. Türkiye vergi ülkesi olduğu için uçuk tutarlara bile alıştık. Mecburi olarak kullandığımız şeylerin faturalarını da mecburen ödeyeceğiz.

KAN AĞLIYORUZ
Cemalettin ONAT: Faturalar harcadığım kadar geliyor. Düzenli olarak kontrolünü yapıyorum ve kullandığımın karşılığını ödüyorum. Ama ücretler olması gerekenin çok üzerinde. Hayat şartları çok pahalılaştı, ben emekliyim ve ödemelerimi yapmakta güçlük çekiyorum. Hükümet enflasyonu düşürmeli, her şey toz pembe gösteriliyor ama emekli kan ağlıyor.

DÜZENLEME GELMELİ
İnci KALAYCI: Geçen seneden bu yana yalnız faturalar değil, her şey iki katına çıktı. Ödemelerimizi yapmakta zorlanıyoruz. Faturalardaki katma değer vergi bedelleri düşürülmeli. Su faturasına sayaç okuma bedeli gibi alakasız tutarlar ekleniyor. Bunlara düzenleme gelmeli, hükümetimiz bu konuda denetleme yapmalı.

ÖDEMEKTE ZORLANIYORUZ
Mustafa GÜN: Yıllar önce bir bakan açıklama yapmış ve yüksek elektrik faturalarının şehir efsanesi olduğunu söylemişti. Tüketim bedeli ve katma değer vergisi dışında bir bedelin yansımayacağını söylemişti. Ama geçen zamanda bunun böyle olmadığını gördük. Faturaları ödemekte ciddi anlamda zorlanıyoruz. Böylesine zorunlu ihtiyaçlarımız kolay bir şekilde ödenebilmelidir.

ÇÖZÜM BULUNMALI
Enver KÜÇÜKASLAN: Her ay düzenli olarak fatura tutarları artıyor. Geçen seneye oranla yüzde 50 artış söz konusu. Ödemekte çok zorlanıyorum. Şimdi kış aylarına girdiğimiz bu dönemde doğalgaz faturalarımız 3-4 kat artacak. Vatandaş ne yapacağını şaşırdı. Aldığımız maaşları faturalara veriyoruz. Devletin bu duruma bir hal çaresi bulmasını istiyorum.

VAY HALİMİZE
Yavuz ERTÜRK: Şu an havalar güzel gidiyor ama bir süre sonra havaların soğumasıyla beraber doğalgaz faturalarımız artacak o zaman vay halimize. Faturalar olması gerekenin çok üstünde geliyor. Evde kaldıkça fatura tutarları artıyor ama faturaların vergisini düşürelim azaltalım diyen yok.

İNDİRİM GEREKİYOR
Mehmet EROL: Yüzde 20 ile yüzde 30 arasında bir artış var. Hükümet insanlara çok yükleniyor. Durumu kötü olan insanlar var. Önce kaçak kullanımların önüne geçilmesi, ardından güncel tutarların indirilmesi gerekiyor. Vatandaş zorlanıyor. Birilerinin cebine fazla para girsin diye biz sıkıntı çekmek, ödemelerimizi güçlükle yapmak zorunda değiliz.

VERGİLER KALDIRILMALI
Recep CAN: Fatura tutarlarını hiç normal bulmuyorum. Fahiş fiyatlara sebep olanlar eleştirilirse daha etkili bir çözüme adım atılabilir. Önümüz kış ve herkesin masrafları artacak. Doğalgaz faturaları her zaman normalin üzerinde ve şu an daha zam bile gelmedi. Sonumuz nasıl olacak bilmiyoruz. Bu gereksiz vergilendirmelerin acilen kaldırılması gerekiyor.

Emre ÖNCEL