https://youtu.be/XSif3WLXWpo

Samsun'da tereyağ üreticisi Abdullah Gezer, üzerinde organik ya da yöresel yazan her ürüne şüphe ile yaklaşılması gerektiğini söyledi

Tarım ve Orman Bakanlığı en fazla taklit ve tağşiş edilen ürünler arasında tereyağının da olduğunu duyurdu. 50 yıldır tereyağ üretimi ve satışı yapan Abdullah Gezer, konuyla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulundu.

BOĞAZI YAKMAZ
Gezer, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek mağdur olduklarını söyledi. Gezer, "Tereyağının renginin yanında tadı da çok önemli. Tadına baktığımız zaman boğazımızı yakmaması lazım. Eğer yakıyorsa katkı maddelidir. Bunun yanında tereyağının yumuşak kıvamda da olmaması lazım yani yağa dokunduğumuz zaman hemen dağılmamalı. Tereyağını dondurucuya attığımız zaman yağın donması lazım. Eğer donmazsa o yağ sahtedir" dedi.

GERÇEĞİ DAHA PAHALI
Abdullah Gezer tereyağı satışlarının geçen seneye nazaran arttığını belirterek, "Bir kilogram tereyağının satış fiyatı şuan 50 TL. Fiyatlar arttı. Sahte tereyağ üreticileri bu durumu fırsat bilip düşük fiyatlarla vatandaşa satıyor. Gerçek tereyağı daha pahalıdır. Bu yüzden vatandaşların doğal ve organik ürünler alırken daha fazla dikkat etmeleri gerekiyor" diye konuştu.