https://www.youtube.com/watch?v=V5yE-z2-RTQ

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Ne mutlu ki milletimiz, bir kere daha bayrağına ve vatanına sahip çıkma yolunda idaresini ortaya koydu" dedi

Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı. Kılıç, "15 Temmuz günü milletimiz gözünü karartarak, tankların önüne bedenlerini koyup uçak mermilerinden, helikopter kurşunlarından yılmayarak, bir kere daha demokrasisine, cumhuriyetine, varlığına, birliğine ve dirliğine sahip çıkma iradesini ortaya koydu" dedi.

NE MUTLU Kİ…
FETÖ'cü hainlerin acımasızca vatandaşları hedef aldığını belirten Kılıç, "15 Temmuz 2016 tarihinde gördüğümüzde gözlerimize inanamadığımız çok feci dramatik görüntüler yaşadık. Milli ordumuzun üniformasına bürünmüş bir kısım hainler, milletimizin tanklarını gasp ederek sivil vatandaşlarımızın üzerine sürdüler. Yine milli ordumuzun üniformasına bürünmüş bir kısım hainler milli ordumuza milletimize ait uçakları, helikopterleri gasp ederek havadan milletimizin üzerine kurşunlar ve mermiler yağdırdılar. Aynı hainler zalimce uçaklardan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne roketler fırlattılar. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ve yurdun değişik noktalarında toplanan kendilerine karşı koyan vatandaşlarımızı acımasızca, zalimce ve hunharca hedef aldılar. Ne mutlu ki milletimiz, bir kere daha bayrağına, vatanına, devletine, ezanına ve milli birliğine sahip çıkma yolunda idaresini ortaya koydu" dedi.

DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKILDI
O gün büyük bir irade ortaya konduğunu ifade eden Kılıç, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan'ın himaye ve liderliğinde milletimiz gözünü karartarak, tankların önüne bedenlerini koyarak uçak mermilerinden, helikopter kurşunlarından yılmayarak, bir kere daha demokrasisine, cumhuriyetine, varlığına, birliğine ve dirliğine sahip çıkma iradesini ortaya koydu. Aziz milletimizin 251 ferdi o gün yaşanan acımasız dramatik olaylar da şehadet şerbeti içerek makamların en yücesine erişti. 2 bin 703 vatandaşımız yurdun değişik noktalarında zalimlerin hainlerin FETÖ'cü işgalci darbeci teröristlerin kurşunlarına hedef olarak yada şarapnel parçalarına hedef olarak gazilik mertebesine erişti"diye konuştu.

ADETA SİLİNMEYECEK
Milletin 15 Temmuz günü vatanına dört elle sarıldığını kaydeden Kılıç, "Aziz milletimiz her 15 Temmuz tarihinde milli birliğimizi korumanın tarihin her döneminde büyük bedellerle ödemekle gerçekleştirildiğini bir kere daha hatırlayacak, yeni nesillere anlatacak, aktaracak ve tarih boyunca bu bilincin eskimemesini sağlamaya çalışacak. 15 Temmuz akşamından itibaren maruz kaldığımız hadiseler, hepimize, devletimize, devletin kurumlarına, hukuka, demokrasiye, milli iradeye, TBBM'ye Türkiye'nin seçilmiş yöneticilerine ve milli irademizin anayasal sarsılmaz temsilcilerine ve değerlerine kazanımlarına dört elle sahip çıkma iman ve inanç şuurunu hepimize hissettirmiş, adeta silinmeyecek şekilde öğretmiştir" ifadelerini kullandı.

MİLLİ SORUMLULUĞUMUZ
Milli birliğe yönelik her türlü saldırgan girişimlere karşı uyanık ve dikkatli olmak gerektiğinin altını çizen Kılıç şöyle konuştu: "Aziz milletimizin kalelerine yönelebilecek dahili ve harici her türlü behbatlara karşı her zaman uyanık olmak temel vazifemiz, milli sorumluluğumuzdur. Bu şuuru bütün gençlerimize yansıtmak boynumuzun borcudur.15 Temmuz 2016 gecesi darbeci hainlere karşı en sert biçimde en kararlı tutum ve davranışlarla varlığını ortaya koyarak mücadele eden başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan olmak üzere o dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açık tutan ve milletimize heyecanla ayakta durma dik durma iradesi aşılayan değerli üyelerine, dönemin başbakanına, kabine üyelerine, milli kurumlarımızın temsilcilerine, milletin devletin yanında duran asker ile polisimize, tüm kamu görevlilerine ve devleti milleti ayakta tutmak için canını ortaya koyan milyonlarca vatandaşımıza en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor yüce makamlarında Allah'ın huzurunda onlara ebedi istirahatgahların da rahmet ve marifet diliyorum. Yine gazilerimizi saygı ve şükranla yad ediyor hem şehitlerimizin ailelerine esenlikler diliyor saygılar sunuyorum."