Esnafın kan ağladığını belirten Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüb Güler, "Devlet önce esnafa destek olmalı" diye konuştu

Samsun'da esnafın zor durumda olduğunu belirten Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hacı Eyüb Güler, "Esnaf kan ağlıyor. Devlet ilk önce esnafa destek olmalı. Kredilerimizin ötelenerek, uzun vadeli kredilerin verilmesi lazım" dedi.

KISITLAMALAR DEVAM EDİYOR
Esnafın zor durumda olduğunu fakat özellikle kahveci ve servis esnafının çok sıkıntıları olduğunu belirten Güler, " Kısıtlamalar esnaf ve sanatkarın üzerinde hala devam etmektedir. Kahveci esnafımız kirasını ödemeye devam ediyor. İşçi çıkarma yasağı var. Bu yüzden işçilerinin de maaşını ödüyor. Devletin ilk olarak kahveci esnafını düşünmesi gerekiyor. Keza servisçi esnafımız da perişan durumdalar. Okullar açıldı ama ailelerin çoğu servislerle anlaşma yapmadı" dedi.

HER DURUMA RAZIYIZ
Kısıtlamaların esnafı artık etkilemediğini çünkü esnafın bitik durumda olduğunu ifade eden Güler, "Bundan sonra yapılacak kısıtlamalar artık bizim için fark etmeyecek. Çünkü zaten en kötü durumu yaşıyoruz. Esnaf kan ağlıyor. Bundan sonra olabilecek her türlü duruma razıyız. Çünkü kısıtlamalarda kapalı olan dükkanların haricinde açılan esnaflarımızda iş yapamıyor. " ifadelerini kullandı.

Esra VURAL