https://www.youtube.com/watch?v=BpCo8g5dSBQ&feature=youtu.be

Samsun'un Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağış etkili oldu.

Samsun'u sel vurdu! Üç ilçede gece boyunca devam eden sağanak sonrası çok sayıda iş yeri ve evi su bastı, bazı araçlar sular altında kaldı.

Çarşamba ilçesinde, ilçe merkezi ve Sanayi Sitesi'nde pek çok iş yeri ve ev su altında kaldı, vatandaşlar iş yerlerine ve evlerine dolan suyu tahliye etmeye çalıştı. Bölgede, hasat sonrası kurumaya bırakılan fındıklar da su altında kaldı. Belediye ekipleri, şiddetli yağış sonrası tıkanan rögarları açmak ve yağmur suyunu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.Salıpazarı ilçesinde de ev ve iş yerlerine dolan su tahliye edilmeye çalışılıyor.

Salıpazarı ilçesinde de ev ve iş yerlerine dolan su tahliye edilmeye çalışılıyor.

Samsun'un Terme ilçesinde geçen yıl taşarak iki kere sele yol açan Terme Çayı'nın debisi de yükseldi. Terme Belediyesi ekipleri akarsuyun etrafında önlem aldı, vatandaşları dikkatli olmaları noktasında uyardı.
Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından bugün sabah saatlerinde Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı ilçelerinde yağışın etkili olduğu ve Çarşamba’da 100 kilogramı geçtiği bilgisi paylaşıldı.

Bölgede yağış aralıklarla devam ediyor.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), 20 Ağustos 2020 itibariyle Samsunluları beklenen kuvvetli sağanak yağışlara karşı dikkatli olmaları yönünde uyarmıştı. Yapılan açıklamada, Çorum, Samsun, Sinop ve Ordu çevrelerinin serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği, yağışların yer yer kuvvetli olacağı kaydedilirken meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasına dikkat çekilmişti.

BUGÜNE DİKKAT! 

Yağışların bugün ise akşam saatlerine kadar aralıklı yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı kaydedildi. Uyarıların başlama saatinin 20 Ağustos saat 03:00, bitiş saatinin ise 23 Ağustos saat 06:00 olduğu duyuruldu.