https://youtu.be/1IyjIPtvAjA

SASKİ Genel Kurulu’nda, son ödeme tarihleri nisan, mayıs ve haziran ayları olan ancak ödenmeyen su/atık su faturalarından 30 Eylül 2020'ye kadar herhangi bir ilave bedel alınmamasına ilişkin alınan karar, vatandaşları memnun etti. Kararı doğru bulduklarını ifade eden Samsunlular, su fiyatını pahalı bulduklarını ve otomatik zamma karşı olduklarını kaydetti.

ÇOK SEVİNİRİZ
Erdal TOK: Samsunlular için çok güzel olur. Çünkü pandemi süresince hem psikolojik hem maddi olarak zor günler geçirdik. İnşallah uygularlar, çok seviniriz.

GÜZEL OLMUŞ
Yasin TOK: Ek zam konulmaması güzel olur. Çünkü şu durumda vatandaşın ekonomik olarak gücü yok. Böyle bir şey düşünmeleri güzel olmuş. Hiç değilse bir kaç ay vatandaş artı bir ücret ödememiş olacak.

EKONOMİ ZORDA
Süleyman ŞAHİN: Pandemi sürecinde gelen faturaların üzerine gecikme ücretinin konulmaması güzel bir şey. Kim düşündüyse ve karar verdiyse kutlarız. Çünkü bu süreç her vatandaşı ekonomik anlamda zorladı. O yüzden güzel bir karar.

FİYATLAR ARTTI
Burhan ÇAKIR: Pandemi sürecinde gelen faturalara ilave bedel alınmaması gereken bir durumdu. Ama bunun dışında ilk ay gelen faturadan sonra fiyatlarda artış oldu. Böyle şeylerin olmaması gerekiyor.

DOĞRU KARAR
Ahmet IRMAK: Bu pandemi sürecinde devlet yetkililerinin zaten halkı düşünmesi gerekiyor. Suda ilave bedel alınmaması, güzel bir karar. Özellikle bu süreçte devletin bize, bizim de devlete yardımcı olmamız lazım.

BİR ŞEY DEĞİŞMEDİ
Adem AYSU: Üç aylık gelen faturalara ilave bedel koyulmayacağı söylendi. Ama yine faturalarda büyük oranda fark var. 50 liralık faturamız 100 lira oldu. Yani ilave bedel almaları bir şeyi değiştirmedi.

PAHALIYA KULLANIYORUZ
Mehmet SARIÖZKAN: Özellikle bu zor süreçte vatandaşa destek olmak gerekiyor. Çünkü bu süreç vatandaş için çok zorlu geçti. Tamam üç ay ek bedel almayacaklar ama zaten suyu pahalıya kullanıyoruz.

ANAPARA DÜŞÜRÜLMELİ
Selçuk SARIÖZKAN: Vatandaşın şu anda hiç bir şeye gücü yok. Üç aylık faturalara ilave ücretin ödenmesinden çok anaparada indirim yapmaları gerekiyor ya da ödemeleri 6 ay bekletmeleri gerekiyor. Vatandaşın cebinde 10 lira bile yok. Kesinlikle faizler değil anaparanın düşürülmesi gerekiyor.

HERKES ŞİKAYETCİ
Miral KATİPOĞLU: Pandemi sürecinde gelen su faturalarına gecikme zammı koyulmaması güzel bir şey. Zaten herkes gelen su faturalarından şikayetci. Belediye başkanı değiştikten sonra suya yüzde 25'lik bir zam uygulandı. Vatandaş zaten bundan muzdaip. Pandemi sürecinde hiç değilse gecikme zammının alınmaması güzel olur.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ