https://youtu.be/fyL0G8n5Agg

Samsunlu vatandaşlar bazı marketlerin, fiyat oyunlarından, gramaj hilesine kadar varan tüketiciyi kandırma yollarına başvurulabildiğini belirterek Samsun Canlı Haber mikrofonlarına değerlendirmelerde bulundu. Vatandaşlar, ürünlerin genel olarak son kullanma tarihine yakın indirim yapılarak fiyat etiketiyle hileye gidildiğini ifade etti.

YÖN DEĞİŞTİRİYORLAR
HÜRİYE TOKAÇ: Zincir marketlerin insanları kandırdıklarını düşünüyorum. Ürünün fiyatını arttırıp, tekrar eski fiyatına düşürüerek indirimli olarak satmaya çalışıyorlar. Değişen bir şey olduğunu düşünmüyorum. Yön değiştirerek insanları ikna etmeye çalışıyorlar.

GERÇEKÇİ BULMUYORUM
SÜLEYMAN ARSLAN: İndirimleri gerçekçi bulmuyorum. Etiketlere küsüratlı rakamlar yazarak, indirim varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Marketler arasında fiyat farkı var. Bir ürünü farklı fiyatla, bir çok yerde görebiliyoruz.

İNANDIRICI DEĞİL
MAHMUT ERBAŞ: Marketlerdeki indirimlerin bir kısmını gerçekçi bulduğum kadar, bir kısmını da bulmuyorum. Kuru gıda da yapılan indirimler de bir hile olduğunu düşünmüyorum fakat süt ve süt ürünleri kategorisinde indirim olsa dahi inandırıcı olmuyor. Et ürünlerinde de durum aynı şekilde. Aldığımız maaşa göre ürün fiyatlarının pahalı olduğunu düşünüyorum. Çalışamayan insanlar için durum daha da kötü.

DÜŞÜŞ YAŞANMIYOR
ZEKİ SEZGİN:Marketlerde yapılan indirimleri gerçekçi bulmuyorum. Genellikle ürünlerin son kullanma tarihinin geçmesine yakın satış fiyatlarında düşüş oluyor. Bunun dışında bir indirim söz konusu değil. Fiyatlar bir anda artıyor ama aynı hızla bir düşüş yaşanmıyor.

İNDİRİME İNANMIYORUM
ADNAN KAÇMAZ:Markette indirim olduğunu görmedim. Olsa dahi inanmıyorum. Ürünün kendi fiyatını arttırdıktan sonra, eski satış fiyatına düşürüyorlar ve insanlar bunlara inanıyor.

FİYAT FARKI VAR
YAŞAR KOP: İndirimlerin gerçek olduğuna inanmıyorum. Marketler arasında çok fazla fiyat farkı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle fiyatlarda gerçekten bir düşüş yaşanmıyor.

NORMAL FİYAT OLSUN
SEMRA İSTİKBAL: İndirim olduğunda ürünlerin kalite açısından düştüğünü görüyorum. İndirim yerine, kaliteli ürünleri normal fiyattan almamız sağlıklı ve daha uygun olur. İndirim adı altında kalitesiz ürünler satılıyor. Çok indirim yapan marketlerden alışveriş yapmıyorum.

KASADA FİYAT DEĞİŞİYOR
BİROL ÇOŞKUNER: İndirimli olarak gösterilip kasaya geldiğimiz zaman ürünün fiyatının değiştiğini gördüğümüz zamanlar oluyor. Ürünlerin gramajından düşülüp fiyatta değişiklik yapılıyor. Hatta son kullanma tarihinin bitmesine yakın olan ürünlerde indirim yapıyorlar.

NET İNDİRİM YAPILMIYOR
CİHANGİR KILIÇ: Marketlerde net bir indirim yapıldığına inanmıyorum. İndirimler insanların dikkatini çekmek yapılan ve gerçek olmayan pazarlama yöntemlerinden sadece biri. Kandırılıyoruz.

DOĞRU BULMUYORUM
YAŞAR KURUAHMETOĞLU: İndirimler inandırıcı gelmiyor. Ürünün fiyatını iki katı göstererek, yarı fiyata düşmüş gibi etiket yapıştırarak, indirim olduğunu yansıtmaya çalışıyorlar. Doğru bulmuyorum.