https://youtu.be/seo4jE8oRxk

Türkiye’de milyonlarca emeklinin büyük bir heyecanla beklediği temmuz zammı belli oldu. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşına yüzde 5,75 oranında zam yapılacak. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan emekliler, yapılan zammın az olduğunu ve geçinmekte zorluk çektiklerini ifade etti.

ASLA YETMİYOR
Coşkun BAŞ: Belirlenen zam oranı yeterli değil. Ev kirası, doğalgaz, elektrik, telefon ve su faturası ile pazar alışverişi derken, elimizde avucumuzda bir şey kalmıyor. Aldığımız maaş asla yetmiyor.

GERÇEK DEĞİL
İsmail TÜTOĞLU: Açıklanan rakamların gerçek olduğuna inanmıyorum. Enflasyona göre ayarlama yaptıklarını söylüyorlar ama halk ile devlet yöneticilerinin enflasyonu aynı değil. Enflasyon, temel ihtiyaçlar üzerinden belirlenmelidir. Onun üzerinden de payımız verilmeli. Kısacası yukarıdan bakılmamalı, gelirler halka inilerek ölçülmelidir.

BENCİL OLAMAM
Selahattin ALTUN: Türkiye şartlarına göre aldığım maaştan memnunum. Başka yapabileceğim bir şey yok. Dünya sorunlarla baş ederken benim bencil olmam doğru değil. Allah'a şükürler olsun.

ALAY EDİYORLAR
Mahmut EMİR: Enflasyon rakamlarını açıklayanların hesabı ile bizim hesabımız başka. Pazar, market ve alışverişteki hesabımız maalesef çok kötü. Fiyatlar oldukça pahalı. Nasıl oluyor da enflasyon bu kadar düşük oluyor, anlamış değilim. Resmen bizimle alay ediyorlar.

BİZİ DÜŞÜNEN YOK
Orhan OKTAV: Aslında bakarsak çok bile vermişler. Bize verdikleri maaşları onlara verelim bakalım geçinebilecekler mi? Emeklinin aldığı para belli, yüzde 5'lik zam yapsa yapsa 100 lira yapar. Emekliyi düşünen yok. Biz insan değil miyiz?

GÜCÜMÜZ KALMADI
Cemal ŞAHİN: Belirlenen oran yeterli değil. Çünkü her şey ateş pahası. Artık alışveriş yapmak bir yana dursun peynir ekmek alacak gücümüz bile kalmadı. Aldığımız maaş faturaları ödemeye ancak yetiyor. Kısacası geçinemiyoruz.

DAHA KÖTÜ OLDU
Mustafa KILIÇOĞLU: Özellikle koronavirüs ile birlikte ekonomimiz daha kötü hale geldi. Bu kadarıyla da yetinmeliyiz ama çözüm bu değil. O yüzden geleceği düşünmek adına daha yapıcı politikalar ortaya konmalıdır.

ANCAK GEÇİNİRİZ
Süleyman ÖZDER: Buna da şükür. Zaten fazlasını istesek vermiyorlar. Bize neyi lütuf görüyorlarsa ona duacıyız. Ama şu da var, maaşımızla geçinemiyoruz. En az 5 bin olmalı ki ancak geçinebilelim.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ