Samsun’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle kente girişlerde Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması başlatıldı. Şehrin 3 giriş noktasında polis ekipleri araçları ile gelen vatandaşları durdurarak, HES kodu sorgulaması yaptı.

https://youtu.be/yGJ2xG64PnE

HES KODU UYGULAMASI BAŞLADI

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış oranı geçtiğimiz haftalarda yüzde 100’e kadar çıkan Samsun’da bu oranın düşürülmesi için yeni uygulamalar başlatıldı. Alınan yeni karar doğrultusunda, Samsun kent merkezine Ankara, Ordu ve Sinop güzergahında kara yolu üzerinde bulunan polis kontrol noktalarında HES kodu sorgulaması yapılmaya başlandı. HES kodunda riskli görünen vatandaşların belirlenmesi üzerine 112 ekiplerine haber verilerek filyasyon ekipleri devreye giriyor. Kişi, sağlık durumuna göre karantina için Kredi ve Yurtlar Kurumu yada tedavi için hastaneye götürülüyor. 

HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Uygulama sırasında konuşan yolculardan Nalan Şuşut, "Herkesin sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyması gerekiyor. Bunu hep birlikte çözeceğiz. Hepimiz kurallara uyarsak çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok" dedi.