https://youtu.be/uv3zcYqh0b4

Şube başkanlarıyla birlikte sendika binasında basın toplantısı düzenleyen Hamdi Yıldız, “24 Kasım 1936’da kapatılan Ayasofya Camimiz 86 yıl sonra 24 Temmuz 2020’de bugün cuma namazıyla ibadete açılacak. Sadece Türkiye’de değil tüm İslam ülkelerinde bir heyecan ve gurur yaşanmakta. İstanbul’un fethedilişinin sembolü Ayasofya’nın 86 yıl sonra yeniden ibadete açılarak cami hüviyetini kazanması Memur-Sen olarak 11 hizmet kolumuz ile bizde de tarifi mümkün olmayan coşku ve heyecana vesile olmuştur. Bu tarihi ana belki Ayasofya Camisi’nde cuma namazını kılarak şahitlik edemez isek de bedenlerimiz Samsun’da, gönlümüz ruhumuz Ayasofya’da olacak” diye konuştu.

11 HİZMET KOLU 11 ÜLKE
Ayasofya'nın yıllardır özlemini çektiktiğini ifade eden Başkan Yıldız, "Bugüne kavuşturan Rabb’imize hamdediyoruz. Bu vesile ile Samsun Memur-Sen teşkilatı olarak şükrümüzü eda edebilmek için 11 hizmet kolumuz: Kültür Memur-Sen, Bem-Bir-Sen, Diyanet-Sen, Sağlık-Sen, Toç-Bir-Sen, Ulaştırma-Memur-Sen, Bayındır-Memur-Sen, Büro-Memur-Sen, Enerji-Bir-Sen, Birlik-Haber-Sen, Eğitim-Bir-Sen, 11 İslam ülkesi: Türkiye, Pakistan, Kamerun, Kenya, Benin, Tanzanya, Nijer, Suriye, Afganistan, Mora ve Somali’de şükür kurbanlarımızı kestirdik. 86 yıl sonra Ayasofya’nın açılışıyla İstanbul, Fetih sevincini 2.kez yaşayacak. Bu mutluluğu yaşatan Rabb’imize sonsuz hamdediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı sunuyor, fetih şuurunun bu vesileyle yeniden yeşermesini temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.

GÖNLÜMÜZ AYASOFYA'DA

Pandemi sürecinden dolayı Ayasofya açılışlarına gidemedikleri için üzgün olduğunu berlirten başkan Yıldız,"Ülkemiz açısından tarihi bir ana ve zamana şahitlik etmiş oluyoruz. Gönüller isterdi ki bugün ki cuma namazını Ayasofya camiinde kılmak ancak pandemi sürecinden dolayı devletimizin almış olduğu tedbirlerin sonucunda belli bir kesim namaz kılabilecek. Fakat en kısa zaman da bizler de Samsun'dan Ayasofya camisinin içerisinde namaz kılmak üzere bir zaman dilimi oluşturacağız. Bu vesile ile sizlere de teşekkür ediyorum ve ayrıca 24 temmuz gazeteciler ve basın bayramınızı da kutluyorum" dedi.

Basın açıklamasının sonunda, 11 İslam ülkesinde kesilen 11 şükür kurbanı için dua edildi.