https://www.youtube.com/watch?v=apoSVVZ0J0Y

Samsun Medya Grubu Spor Servisi Müdürü Salim Yıldız’ın hazırlayıp sunduğu "Samsun Spor Saati" başladı (16 Kasım Pazartesi)

Samsun Medya Grubu Spor Servisi Müdürü Salim Yıldız’ın hazırlayıp sunduğu ‘Samsun Spor Saati' hafta içi her gün Samsun Canlı Haber TV’de saat 11.00’de canlı yayınlanan programda Samsunspor'daki son gelişmeleri, Samsunspor'a dair her şey konuşulacak.

Eski ruh geri gelecek

Samsunspor'a eski ruhunu geri kazandıracaklarını belirten Başkan Yüksel Yıldırım, “Eski destanlarımızda neredeyse takımın yarısı Samsun'un çocuklardan oluşuyordu. Şimdi Samsunspor'a eski ruhu geri getiriyoruz" dedi

KULÜP KURMAYI SEÇTİM

Yılport Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, katıldığı bir radyo programında çok önemli açıklamalarda bulundu. Samsunspor'u eski ruhuna döndürmeye çalıştıklarını belirten Başkan Yıldırım, "Ben takım kurmayı değil kulüp kurmayı seçtim. Samsunspor'u her sene onlarca futbolcu transferi yaparak götüremeyeceğimizi biliyoruz. Eski destanlarımızda neredeyse takımın yarısı Samsun'un çocuklardan oluşuyordu. Şimdi Samsunspor'a 90'lı yıllardaki ruhu geri döndürüyoruz" dedi.

TRANSFER SİSTEMİ KURDUK

Scout ekibinin 20 ligi taradığını belirten Başkan Yıldırım, "Kulübü devraldığımda 10 genci seçerek scout ekibimize aldım. Hiçbiri 1 kuruş para almıyor. Sosyal medyada bana sürekli oyuncu öneren gençlerle önce kendim görüştüm. Daha sonra scout ekibimizin başındaki Hüseyin Çayır'la gençleri görüştürdüm. Ekibimiz 20 ligi tarıyor. Bu ekip bana geçtiğimiz bin 500 futbolcudan oluşan bir liste sundu. Samsunspor'da 365 gün transferin devam edeceği bir sistem kurduk" diye konuştu.

3 KULÜP ÖNERDİLER

Samsunspor altyapısından yetişen oyuncuların forma giyeceği bir pilot takım alacağını söyleyen Başkan Yıldırım, "Yurt dışında Samsunspor altyapısından yetişen oyuncuların forma giyebileceği 1 veya 2 takım almayı planlıyorum. Portekiz'de bir belediye başkanı bana 2. Lig'de 2 kulüp, Hırvatistan Futbol Federasyonu başkanı da bir kulüp önerdi. Masaya yatırdık hepsini analiz ediyoruz. Bu projemiz önümüzde ki 2 yıl içinde mutlaka hayata geçirilecek" ifadelerini kullandı. Mustafa CİVELEK