https://www.youtube.com/watch?v=8Zdz6KhbMk4

İlkadım'da musluk suyunun kullanılamaz olduğunu belirten vatandaşlar adeta isyan etti

Samsun’un İlkadım İlçesi’ndeki Yenidoğan ve Çatalarmut mahallelerindki vatandaşlar musluk sularında koku ve renk değişikliği olduğunu bu nedenle suyu tüketemediklerini
belirterek, yetkililerin sorunun çözülmesini istedi.

KÖTÜ KOKUYOR
Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, suyun kötü koktuğunu ve renk değişikliğine uğradığını kaydeden vatandaşlar birkaç gündür hazır su almak zorunda olduklarını söyledi.

HAZIR SU ALDIK
Saliha GÜL: Musluk sularında hem koku var hem de rengi değişik. Demlikte kaynattığımız sudan kaynaklı demliğimizin dibinde kireçlenme oluyor. Bu yüzden musluk suyunu içmeyip hazır su tüketiyoruz. Bazı zamanlar sularımızın kokusu çok fazla oluyor. Bu yüzden yemeklerimizde kaynatılmış su kullanıyoruz.

EL ATILMALI
Ayhan AKMAN: Özellikle pandemi sürecinde böyle bir şeyin olması doğru değil. Önceden Samsun’un sularının kaliteli olduğu söylenirdi. Ama şu anda suların koktuğunu görüyoruz. Hastalarımız var her insan hazır su alamaz.Bu yüzden musluk suyunu içen çok insan var. Bir an önce yetkililerin bu konuya el atmasını bekliyoruz.

ÇÖZÜLMELİ
Bilal SOYDEMİR: Sularımız kokuyor. Özellikle sabahları,SASKİ’nin mahallede çalışma yapmasından sonra koku daha fazla oluyor. Hatta bazen sular sarımtırak bir renk oluyor,sürekli aktıkça rengi düzeliyor. Evlerimizde para verip hazır su kullanıyoruz. Suya zam yapılıyor ama sular kokuyor. Ben musluk suyunu içmiyorum. Hazır su kullanıyorum. Umarım bir çözüm olur.

UZUN SÜREDİR VAR
Fatma KÜÇÜK: Uzun süredir suyumuzda koku var. Rengi farklılaşıyor. Küf gibi kokusu oluyor ve bu durum sık sık oluyor. Sularda sıkıntı olduğunu söylediğimizde olabilir diyorlar.Çok yoğun koku olduğunda hazır su kullanıyoruz. Umarım bu sorunumuzu giderirler.

ÇAMUR AKIYOR
Yurtay KODALAK: Ailemle birlikte piknikte semaver çayı içmek istedik. Suda kötü koku vardı ama bunun semaverden kaynaklandığını sandık. Eve geldiğimizde meğerse çyle değilmiş su kötü kouyor ve tadı çok açı. Hatta çamurlu aktığı bile oluyor.

Emre ÖNCEL, Esra VURAL