Samsun'da hakkında verilen mahkeme kararına öfkelenen Metin Duman, kendini direğe zincirleyerek tepki gösterdi

Samsun'da 2019 yılında aydınlatma direğine tırmanarak 1,5 yaşındaki çocuğu ölümden kurtaran ve kamuoyunda 'kahraman kurye' olarak tanınan Metin Duman, geçirdiği trafik kazası sonrası hakkında verilen mahkeme kararını ptotesto etmek için kendini direğe zincirledi.

KENDİNİ ZİNCİRLEDİ
İlkadım İlçesi'nde 100.yıl Bulvarı'nda trafik kazası geçiren ve konuyu yargıya taşıyan Metin Duman mahkemenin "kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermesi'ne tepki gösterdi. Öfkelenen Duman, kendini
Cumhuriyet Meydanı'nda direğe zincirledi. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Duman'ı ikna eden müzakereci polisler, zincirin kilidi açtırarak polis merkezine götürdü.

'ADALET İSTİYORUM'
Kaza geçen sene 100.yıl bulvarında meydana geldi. Tüp servisine çıkan Metin Duman bulvar üzerinde motosikletiyle seyir halindeyken kadın sürücünün kendisine çarptığını dile getirdi. Duman, "Mobese görüntülerinde herşey belli. Kamera görüntülerinde aracın sol şeritten gelip bana çarptığı ve sonrasında kaçtığı görüntülerde ve tutanakta belli. Şikayetçi oldum, konuyu mahkemeye taşıdım. Beni hiçbir mahkemeye çağırmadılar. Mahkeme tamamen beni haksız çıkardı. Hangi avukata gittiysem bu konuda bana yardımcı olamayacaklarını ve hiçbir şey talep edemezsin birdaha dava açamazsın dediler. Ben parasında değilim adalet istiyorum. Kazayı yapan kadın kazayı kendisinin değil annesinin sürdüğünü ve kazayı annesinin yaptığını söyledi. Tamamen yalan. Polis tutanağında sürücü tespit edilemedi deniliyor ama kadının verdiği ifadede yanımda olduğunu söylüyor. Bu ifadeler sonrasında ise mahkemeden benim haksız olduğum söyleniyor. Adalet istiyorum" dedi.

NE OLMUŞTU ?
Samsun’un İlkadım ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde 2019 yılında meydana gelen olayda, Çiğdem Aygün adlı anne ikiz çocuklarının karınlarını doyurup onlar oynarken uykuya daldı. Bu sırada 1,5 yaşındaki ikizler Eymen ile Seymen adlı kardeşler oturma odasında oynarken çıktıkları kanepenin üzerinden pencereye yaklaştılar. İkizlerden Eymen Aygün birinci katın penceresinden kafa üste yere düşerek ağır yaralandı. Çocuğun düştüğünü fark eden komşular 112’yi arayarak yardım istedi. Bu sırada komşular ikizlerden Seymen Aygün’ün de aynı pencereden düşmek üzere olduğunu fark edince panik içinde yardım istedi. Bir tüpgaz servisinde çalışan motosikletli kurye Metin Duman tüp siparişini teslim ettiği adresten dönerken olayı fark edince müdahale etti. İkizlerden diğerinin de pencereden düşmek üzere olduğunu gören Metin Duman, hiç tereddüt etmeden sokak aydınlatma direğine tırmanarak pencereye ulaşıp diğer çocuğu da düşmekten kurtardı.

Mustafa İNAN