Kadınların değerinin bilinmesi, onlara saygı gösterilmesi gerektiğini belirterek, kadınların, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayan vatandaşlar, "Kadınlar, baş tacımızdır. Onlara kimse zarar vermemeli" dedi

ABD’nin New York kentinde 1857 yılında yaşanan grevde 120 kadın işçi feci şekilde can vermiş, olayın ardından her yıl 8 Mart'ta kutlanan 'Dünya Kadınlar Günü' Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür . Günümüzde "Dünya Kadınlar Günü" bazı ülkelerde resmi tatildir, bazı ülkelerde protesto günüdür. 8 Mart 1857 yılında meydana gelen bir isyanda 120 kadın işçinin can vermesi sonucu ortaya çıkan ve kadınlar arasına dayanışma günü olarak da bilinen  '8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' ile ilgili vatandaşlar Samsun Canlı Haber TV aracılığıyla  kadınların bu özel gününü kutladı.

KADIN BAŞTACIDIR

Recep KÖR: Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım. Kadınlarımızın değerini bilemeliyiz, onlara gereken değeri verelim. Hatta onlara el kaldıranlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Kadınlara kalkan eller kırılsın. Kısaca kadın baştacı edilecek bir varlıktır.

İYİ Kİ VARLAR

Ahmet ERGÜN: Kadınlarımız baştacıdır. Kadın olmazsa biz erkekler hiçbir şeyiz. Bu vesileyle hem sevdiğim kadının hem de tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. İyi ki varlar, iyi ki anneler. Allah onların eksikliklerini göstermesin.

ONLAR OLMAZSA BİZ HİÇİZ

Mehmet KESKİN:  Kadınlar, erkeklerden çok farklıdır. Kadın üretken, kadın gerçekten bir toplumun gelişmesini, çoğalmasını sağlayan en büyük etkendir. Kadınlar olmasa halimiz harap olurdu. Onlar her zorluğun üstesinden gelen, fedakar, hem cefakar varlıklardır. Eşime, benimle olduğu için çok teşekkür ediyorum. 

KADINLARI ÜZMEMELİYİZ

Uğur AKKAYA: Kadın baştacıdır. Kadın çiçek gibi naiftir. Onları üzmemek gerekiyor. Çünkü hiçbir kadın üzülmeyi hak etmiyor. Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

HER YERDE OLMALI

Orhan AKGÜL:  Kadının toplumda çok önemli bir yeri vardır.  Sadece evde değil ya da sadece işte değil, kadın her yerde kendini temsil etmelidir. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. 

DEĞERİNİ ANLAMAK LAZIM 

Asım Emre KÖKDAL: Kadın dediğimiz çok üstün bir varlık. Erkeklerden daha üstün şeyler bile yapabiliyorlar. Ancak günümüzde kadına gereken değeri vermiyoruz ve onların da erkekler gibi her işi yapabileceğini unutuyoruz. Biz erkeğin kadına ya da kadının erkeğe düşman olmasını istemiyoruz. Kadınlar her zaman başımızın üstündedir. Erkekler olarak kadınların değerini anlamalıyız. Sevdiğim kadını çok seviyorum ve bir gün değil her günü kutlu olsun.

CENNET AYAKLARININ ALTINDA

Abdul Kadir TOPAL: Kadının yeri her zaman başımızın üstünde olmalıdır. Peygamber efendimizin de söylediği gibi cennet annelerimizin ayaklarının altındadır. Kadınlarımız her zaman eşlerinin yanında olsunlar, eşleri de tabi ki her zaman kadınlarının yanında dursunlar ve her zaman sevgi saygı içerisinde yaşamayı bilsinler.

DEĞERİNİ BİLMELİYİZ

Hakan AKÇA: Kadınlarımız ne yazık ki gereken değeri görmüyor. Onlara gereken değeri göstermeliyiz. Kadınlarımız bizim için çok değerlidir. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. 

HİÇ BİR KADIN ÜZÜLMESİN

Berkay İNAL: Kadının yeri her erkeğin kalbindedir. Kadınları incitmemek gerekiyor. Çünkü kadınların kalbi çok naif ve kırılgan, tabi bir o kadar da güçlüdür. Ama ne olursa olsun onları kırıcı veya üzücü sözlerden kaçınmalıyız. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

KADIN HAYATTIR

Mustafa KUZUCU: Kadınlar her erkeğin yüreğindedir, kadınlar hayattır. Kadınlar bir çiçektir. Sevdiğim kadınlara mesajım, onları çok seviyorum ve iyi ki benim yanımdalar. Bu vesileyle tüm kadınlarımızın özel günü kutlu olsun.

YAŞAYAMAZDIK

Hanefi AKSOY: Kadınlar her zaman baş tacımız. Kadınlar olmasa biz olmayız, yaşayamayız. Aldığımız nefeste, attığımız adımda onlara teşekkür etmemiz gerekir. Onların sayesinde dinç bir şekilde hayattayız. Tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

ONLAR MUTLU OLSUN

Yılmaz TÜFEK: Kadının yeri toplumda en önde olmalı. İnsanlığın varoluşunda önemli bir yere sahip. Kadın aslında toplumda her şey demektir. Kadınlarımızın sadece 8 Mart'ı değil, her günleri kutlu olsun. Her günümüzü özel kılan onlar, her gün onları anlamak lazım, onları el üstünde tutmak lazım, onları mutlu etmek lazım. Çünkü onlar mutlularsa bizler de mutluyuz demektir.

KORUMAMIZ LAZIM

Veysel AVNICI: Kadınlar en başta annedir, eştir, çocuklarımıza örnektir, eşlerine yol göstericidir.  Bu sebepten her zaman başımızın üstlerinde yerleri var. Peygamber Efendimiz de hadis-i şerifinde belirttiği gibi; Cennet, annelerin ayaklarının altındadır. Onlara iyi bakmak, el üstünde tutmak, saygı göstermek zorundayız.  Onları korumamız kollamamız lazım, kesinlikle şiddet uygulanmaması lazım. 

SAYGI DUYMALIYIZ

Gökhan KETMEN: Kadınları yeri paha biçilemez. Kadın aldığımız nefes demektir, yaşam için gereken şeydir. Onlara saygı göstermemiz, saygı duymamız, el üstünde tutmamız gerekir. Kıymetliler, önemliler bizler için. Hepsinin uzun, sağlıklı, kendileri kadar güzel huzurlu ömürleri olsun. İyi ki hayatlarımızdalar.

Dilber BAHADIR, Cemal Said KAPTAN