İlkadım Belediyesi'ninin bir firmadan fahiş fiyatlarla mal alındığı iddialarının incelenmesinin uzamasını personel azlığına bağlayan Necattin Demirtaş'a AK Parti ve MHP'li meclis üyelerinden tepki geldi.

RAPOR HENÜZ GELMEDİ
İlkadım Belediyesi'nde 2019 yılında bir firmadan fahiş fiyatlarla mal alındığı iddiaları üzerine konuyu Teftiş kurulu'na taşıyan ancak 2 aydır henüz sonuç alamayan Belediye Başkanı Necattin Demirtaş "Rapor geldiği zaman bilgi veririz. Belediyede teftiş elemanı sayısı oldukça az olduğu için incelenmesi oldukça zaman alıyor. Sizin görmediğiniz birçok incelemeye tabi işler var. Neyse o ortaya çıkacaktır" dedi.

BÖYLE ŞEY OLMAZ
Denetim Komisyonu'nun yasa gereği gerekeni yaptığını belirten MHP Grup Başkanvekili Cemalettin Kola, "Bundan sonraki süreçte artık başkanın görevi başlar. Ortaya konulan iddialarla ilgili gerçekleri araştırmak zorunda. Bunu da kendi iç denetçileri vasıtasıyla yapacak. İddiaların doğruluğu halinde başkan gereğini yapmak zorundadir. Yapmazsa yasalar çerçevesinde biz denetim komisyonu olarak gereğini yaparız. Şu anda yapılan incelemelerle ilgili bir bilgi gelmedi ve bugüne kadar hangi çalışmaların yapıldığını, hangi aşamada olduklarını bir soru önergesi ile soracağız. Bu süreç uzatılır ve soğumaya bırakılırsa da biz bunun peşini bırakmayız. Aynı ay içerisinde aynı firmadan temin edilenlerin fiyatları farklı. Böyle bir şey olamaz" diyerek, tepkisini gösterdi.

HANİ DÖNÜŞ YAPACAKLARDI
İlkadım Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Mustafa Umar, iddiaların araştırılarak dönüş yapılacağı söylendiği halde kendilerine bir bilgi ulaşmadığını belirterek, "Şu anda halen beklemedeyiz. Kişiler ve birimlerin değerlendirdiği bilgisine ulaşıldı. Gazi İmar İnşaat ile de belki bir süreç başlatılmış olabilir. Biz zamanı geldiğinde yine sorgulayacağız ve nasıl bir yol izlendiğini öğreneceğiz. Bize bilgi sunulmasını bekliyoruz" dedi.

ŞEFFAF OLMAKTA FAYDA VAR
İlkadım Belediyesi AK Partili Meclis Üyesi Erol Köroğlu ise, "İdare ne yaptı onu bilmiyoruz. Biz tespitlerimizi yaptık ve mecliste açık olarak ifade ettik. Yapılan incelemenin sonucunu bekliyoruz. Sonucun bir an önce açıklanarak, şeffaf olunmasında ve kamuoyunu bilgilendirmekte fayda var" dedi.

Merve İLHAN-Mustafa İNAN