https://www.youtube.com/watch?v=SP0w4w-uUfo

Samsun Canlı Haber'e konuşan Çarşambalıların birçoğu, Çarşamba Belediyesi'nin Eğercili Mahallesi'ne kurulan biyokütle enerji santrali ile ilgili tavrını net bir şekilde ortaya koymadığını söyledi

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, Çarşamba'nın Eğercili Mahallesi'nde kurulan biyokütle enerji santrali ile ilgili Çarşamba Belediyesi'nin tavrını net bir şekilde ortaya koymadığını, santralin kurulmasına sessiz kaldığını ve vatandaşın düşüncesini ciddiye almadığını ifade etti.

HALKI DÜŞÜNMELİYDİ
Ayhan SIR: Çarşamba Belediyesi santralle ilgili tavrını net bir şekilde ortaya koymadı. Eğer isteseydi tavrını koyabilirdi. Başkanımız her şeyin farkında. Belediye başkanı halkın seçtiği bir kişi olduğu için halkı düşünerek hareket etmeliydi. Başkanın üzerinde de siyasi bir baskı olduğunu düşünüyorum.

YANLIŞTAN DÖNSÜNLER
Nihat GÖKMEN: Her geçen gün çevre sorunları gitgide artarken, böyle verimli bir tarım arazisine santralin yapılması büyük bir yalnış. Çarşamba Belediyesi tepkisini ortaya koymalıydı. Bu kadar verimli topraklara santralin kurulmasına kesinlikle karşıyım. Bu yanlıştan bir an önce geri dönülmeli.

SİYASİ GÜÇ VAR
Emin KÜÇÜK: Çarşamba Belediyesi'nin tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu düşünmüyorum. Eğer koysaydı tepkisini ovaya santral kurulmazdı. Çarşamba Ovası'na santral kurulması doğru değil. Belediyenin sessizliğinin arkasında siyasi güç olduğunu düşünüyorum.

BAŞKANDAN ŞİKAYETÇİYİZ
Ercan YILDIRIM: Santralle ilgili Çarşamba Belediyesi'nden bir tavır görmedik. Konu ile ilgili belediye başkanından şikayetçiyiz. Ben bir çiftçi olarak santral istemiyorum. O yüzden kendisinden net bir tavır koymasını vatandaşın tepkilerini göz önünde bulundurmasını istiyoruz.

SESİMİZİ DUYSUNLAR
Ali TURACI: Çarşamba, Türkiye'nin sayılı ovalarından biri ve biz bu ovaya santralin kurulmasını istemiyoruz. Ne belediye başkanımız ne de milletvekillerimiz tavrını ortaya net bir şekilde koymuyor. Santralin kapatılması için öncü olmaları lazım. Halkın sesini duymaları gerekiyor.

ÇIKARI MI VAR?
Hasan DEMİRTÜRK: Çarşamba Belediyesi'nin santralle ilgili tavrı net değil. Santralin vatandaşa zararı çok büyük olacak. Belediye Başkanı ve milletvekilleri yöre halkı ile vatandaşın istemediği bir şeye karşı gelmeli. Bence belediyenin bir çıkarı olduğundan ses çıkarmıyor.

SESİNİ ÇIKARTAMAZ
Sebahattin FINDIK: Santralin arkasında siyasi güçler olduğundan dolayı Çarşamba Belediyesi de sesini çıkartamıyor. Biz ne kadar tepki versek de belediye sesini çıkartamaz. Ovamızda sadece tarım yapılsın istiyoruz.

VATANDAŞI DÜŞÜNMÜYOR
Hüseyin DURMAZ: Santrali hiçbir vatandaş istemiyor. Çarşamba Belediyesi ne memleketini ne de vatandaşını düşünüyor. Büyük yanlış yapıyor. Kendisi ne yazık ki tavrını net olarak ortaya koyamıyor. Ses çıkaramıyor.

ÇARŞAMBA BİTİCEK
Cafer TEKİN: Çarşamba Belediyesi santralin insanlara zararını değil iyi yanlarını gösterdi. Santral Çarşamba Ovası'nı bitirecek bir projeydi. Hiçbir yetkili santrali istemeyen vatandaşları dinlemedi. Belediye Başkanı yapılması için onay verdi. Onay vermesi hiç doğru değil.

Esra VURAL