https://youtu.be/COROeuiE_rs

İlkadım Belediye Başkanı Necattın Demirtaş vaka sayılarının Samsun'da yüzde 40 oranında artmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Samsun'da vaka sayılarının yüzde 40 artmasının ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, önlem alınmazsa sonucun kaçınılmaz olacağını söylerken maske, mesafe ve hijyen konularında da vatandaşın dikkat etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

DİKKAT EDİYORUZ
Samsun Büyükşehir Belediye meclisinden önce başkan ve meclis üyelerine yapılan koronavirüs testi uygulamasının güzel ve doğru bulduğunu belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ''Arkadaşlar mecliste koronavirüs testlerimizi yapmış durumda. Sadece Samsun'da değil genel olarak Türkiye'de vakalar arttı. Dolayısıyla daha dikkatli olmamız gerekiyor. Bizde İlkadım Belediyesi olarak dikkatli olmaya çalışıyoruz. Belediyemize giren herkes çalışanlarımız tarafından taranıyor. Yine de olmaz diyemiyoruz. İnsan unsuru olan yerlerde hata olabilir ama olmaması için gayret ediyoruz. Koronavirüs şu anda ülkeyi kasıp kavuran bir boyuta erişti. Dur denmesini bekliyoruz ama aşı çıkmadan da duracak gibi gözükmüyor. İnşallah aşı kısa zamanda çıkar ve bu dertten bir an önce kurtuluruz. Gerçekten ülkemizde de ilçemizde de sıkıntı var'' diye konuştu.

İSTANBUL ETKİLİYOR
İstanbul'da koronavirüs artışının üst düzeyde yaşandığını dile getiren Başkan Demirtaş, ''İstanbul bütün şehirleri etkiliyor. Bizi de Karadeniz'deki giriş çıkışlar etkiliyor. Temas ve hijyensizlik derken bizi de kaçınılmaz bir son bekliyor. Maske ve mesafeye dikkat etmemiz gerekiyor. Koronavirüs farklı bir boyuta geldi. 65 yaş üstü deniliyordu ama şu anda gençlerimiz de sonuçtan kötü etkileniyor. Bu durum bizi ürkütüyor'' dedi.

Emre ÖNCEL