https://www.youtube.com/watch?v=axnOZFhnNDw

Sorularımızı yanıtlayan Atakumlu vatandaşlar Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulmasına karşı olduklarını ve doğal güzelliğinin yok olmaması gerektiğini ifade etti

Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan Atakumlu vatandaşlar, su sirkülasyonu sağlayamayan ve kumla dolduğu için hizmet veremeyen Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulmasına kararının yanlış olduğunu belirterek, doğal güzelliğin bozulmaması gerektiğini söyledi.

DOLDURULMASI YANLIŞ
Taner KARADAVUT: Yıllar önce burası marina olarak planlanmıştı. O süreçte amatör balıkçılar olarak yapılmasını dört gözle beklemiştik. Şu anda proje hatası diyerek doldurulması konuşuluyor. Biz yat limanının doldurulmasına karşıyız. Çünkü buraya sadece biz değil Samsun'un birçok yerinden kişiler geliyor. Burada sosyal bir ortam oluşturuldu. Bölgenin doldurulması ile ilgili uzman kişilerle konuştuk. Sonuçlarının kötü olacağı, buranın doldurulması halinde Atakum sahilindeki tüm kumun kaybolacağı söyleniyor. O yüzden bu alanın doldurulması yanlış olur.

SAMSUN İÇİN KAYIP
Necati ER: Yat limanının çok güzel bir manzarası var. Burayı doldurmaları Samsun için bir kayıp olur. Bu bölgenin doldurulmasını ve sahilin bizden uzaklaştırılmasını doğru bulmuyorum.

ANLAMIŞ DEĞİLİM
Hasan SAĞIROĞLU: Denizin doldurulması doğru değil. Neden böyle bir çalışma yapacaklar anlamış değilim. Bu alanı dolduracaklar fakat yerine ne yapacakları belli değil.

SAHİL ÖLÜR
Zeynep SAĞIROĞLU: Yat limanı doldurulursa sahilimiz ölür. Bölgenin doldurulması iyi olmaz. Burada çok sayıda insan güzel vakit geçiriyor. Şehir dışından gelen insanlar bile Samsun'a geldiklerinde ilk buraya gelmeyi tercih ediyor.

TAMAMEN BİTER
Ömer KARAMAHMUT: Yat limanı doldurulmamalı. Burası birçok insanın sosyal anlamda güzel vakit geçirdiği bir yer. Eğer yat limanımız doldurulursa sosyal alanımız yok olur. Sahilimizi uzaklaştırsınlar istemiyoruz.

ÇIKARLAR KONUŞUYOR
Musa BALCI: Yat limanının doldurulmasını doğru bulmuyorum. Çünkü buranın kendine göre bir güzelliği var. Ama sağ olsun bizim belediye başkanlarımız kendi çıkarları doğrultusunda çalışmalar yapıyor. Bence en güzeli sahilimizin doğal haliyle kalmasıydı. Eğer bir çalışma yapacaklarsa en eski haline geri getirsinler.

SIKINTILI OLABİLİR
Ahmet GÜZ: Vatandaşa bir yararı varsa doldurulabilir. Ama dolgu sahası yapıldıktan sonra buraya ne yapacakları çok önemli. Doldurulunca toplum buradan faydalanamayacaksa sıkıntılı bir durumu yaşanır.

MANZARA YOK OLACAK
Hakkı TAŞ: Yat limanın doldurulması doğal manzarayı bozar. Onun için manzaranın bozulmasına razı değilim. Birçok vatandaş sırf buranın manzarası için gelip burada vakit geçiriyor. Eğer bu bölge doldurulursa bu tamamen bitecek.

HALK MAĞDUR OLACAK
Mahmut KEFELİ: Yat limanına çok fazla masraf yapıldı. Emeğe de paraya da yazık. Netice itibariyle bir sürü teknesi olan insan var. Burası kapatılırsa birçok insan mağdur. Burası manzara açısından Türkiye'nin en güzel sahiline sahip. Böyle bir manzaranın yok olmasını istemem. Eğer bir düzenleme yapılacaksa doğal yapı bozulmadan yapsınlar.

GÜZELLİĞİ BOZULACAK
Kader BAŞ: Yat limanı'nın doldurulması doğru olmaz. Ne amaçla doldurulacak? Ne yapmak istiyorlar? Bence burası dolgu sahası olursa sahil bitecek, buranın doğal güzelliği bozulacak.

Esra VURAL