https://youtu.be/I3imVTuH7sQ

Samsun Canlı Haber mikrofonlarına konuşan vatandaşların birçoğu, toplu taşımada otobüs hatlarının sefer saatleri ve güzergahlarının yeniden düzenlemesinin ardından sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada, kent merkezindeki 32 toplu ulaşım hattının saat ve güzergahlarında güncellemeye gidildiği bildirildi. Benzer güzergahlarda faaliyet gösteren bazı hatların iptal edildiği bazı hatların ise birleştirildiği belirtildi. Düzenlemenin ardından Samsun Canlı Haber mikronlarına konuşan vatandaşlar sistemde aksaklıklar olduğunu düzenlemeden haberdar olmadıklarını ve sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

ŞEHİRDE ULAŞIM ZOR
Nevin YAZICI: Otobüs seferlerinde durağa gelmesi gereken saatlerde gelinmiyor. Otobüs duraklarına bilgilendirme pankartları asılmalı. Vatandaşlar seferler hakkında bilgilenmeli. Belediyelerimizden yeni düzenlemeler yapmasını istiyoruz. Samsun’da ulaşımda düzenli bir sistem yok. Belirli bölgelerde ulaşım zor.

UYUM SAĞLAMIYOR
Hasan DAĞLI: Otobüs saatlerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Sefer saatinde hiçbir otobüs durakta olmuyor. Samsun'da bir sistem olduğunu düşünüyorum fakat otobüs saatleri bizim için sıkıntı oluyor.

OTOBÜS BULAMIYORUZ
Selin AKBULUT: Duraklarda sefer saatinde otobüs bulamıyoruz. Gece saatlerinde de dönüşümüz sıkıntılı oluyor otobüs bulamıyoruz. Şikayet etsek de çözüm bulan olmadı. Genel olarak Samsun'da bir sistem olsa da düzenli bir sistem değil.

SIKINTILAR VAR
İlyas ÖZTÜRK: Ulaşımda başta ücret konusu olmak üzeri bir çok konuda sıkıntılar yaşıyoruz. Otobüsler sefer saatlerinde genellikle durakta olmuyorlar. Durakta çok fazla otobüs bekliyoruz. Samsun'da otobüste düzenli bir sistem olduğunu düşünmüyorum. Otobüsleri sadece sabah saatlerinde kullanabiliyoruz.

GECE SORUN YAŞIYORUZ
Alp YILMAZ: Otobüslerde genellikle gündüz değil de gece saatlerinde sıkıntılar yaşıyoruz. Gündüz ise duraklarda çok fazla beklemiyoruz ama akşamları otobüs bulmakta zorlanıyoruz. Bu konulara çözüm bulunmasını isteriz.

DÜZENLEMELER YETERLİ
Mustafa ZENGİN: Otobüs seferlerine gelmiş olan düzenlemelerin iyi olduğunu düşünüyorum. Otobüsü çok fazla kullanıyorum şuana kadar bir sıkıntı yaşamadım. Pandemi sürecinden dolayı alınan tedbirler ise oldukça güzel ve yeterli olduğunu düşünüyorum.

ÇÖZÜM BULUNSUN
Mustafa AKIN: Koronavirüsten dolayı otobüslerde ayakta yolcu alınmaması doğru bir karar fakat yeni gelen düzenlemeleri ise doğru buluyorum. Otobüslerde kart okutma cihazlarında sıkıntı çekiyorum bazıları kartı algılıyor fakat bazıları algılamadığından dolayı 65 yaş üzeri olduğum için yararlanamıyorum.

DÜZENLİ SİSTEM
Yasemin ASLAN: Samsun'da otobüslerde sıkıntı yaşamıyorum. Düzenli bir sistemi var ve devam ediyor. Otobüslerde bugüne kadar sorun yaşamadım. Rahat bir şekilde seyahat ediyorum.

SİSTEM DOĞRU DEĞİL
İsmail İNAN: Otobüs seferlerinde sıkıntılar yaşıyorum. Yeni yasalardan dolayı 65 yaş üstüne yasak geldiği için saatlere yetişemeyebiliyoruz. Kullanmış olduğum seferde otobüsler geç kalıyor. Samsun'da otobüsle ilgili sistemler olduğunu düşünmüyorum.

AKSAKLIKLAR VAR
İlhan AYDIN: Otobüsle seyahat ederken otobüs şoförlerinden çok fazla sıkıntılar çekiyoruz. Sert tepkilerle karşılaşıyoruz. Yaşlılara karşı saygısız davranışlar sergiliyorlar. Otobüsler ise saatinde duraklarda olmuyor. Samsun'da bir sistemimiz var fakat bu sistemde aksaklıklar olduğunu düşünüyorum.

OTOBÜS GELMİYOR
Ramazan AKAR:Toplu taşımalarda kalabalıktan dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Toplu taşıma da duraklara saatinde otobüs pek gelmiyor. Sistem olarak Samsun'da bir sistemimiz var fakat düzeni olmadığı için sıkıntılar yaşıyoruz.

SORUN YAŞAMIYORUZ
Kamil KAYA:Samsun'da toplu taşımalarda sıkıntı yaşamıyorum. Bir sistemin olduğunu düşünüyorum. Otobüs seferleri de tam zamanında durakta oluduğunu düşünüyorum.

Esra VURAL