Samsunlu gençlere online ortamdaki arkadaşlıklar mı yüz yüze arkadaşlıklar mı diye sorduk.

Samsundaki gençler onlıne arkadaşlıkların çok uzun sürmeyip ayriyettende sağlıksız bir ilişki kurduklarını yüz yüze arkadaşlıkların daha sağlam güvenilir ve eğlenceli olduğunu dile getirdi.

ONLİNE ARKADAŞLIK OLMAZ
Altan AYBAŞ:Sanal ortamdaki arkadaşlıklardan çok yüz yüze arkadaşlığı tercih ederim. Online oyun üzerinden samimiyetimizi veya da kendimizi ifade edemeyebiliriz. Yüz yüze oturup konuştuğumuz zaman birbirimizi daha iyi anlarız.

OYUN ARKADAŞLARI VAKİT ALIYOR
Furkan BAŞ:Online üzerindeki oyunlar yerine yüz yüze arkadaşlığı terih ederim. Online üzerinden arkadaşlıklar samimiyetsiz gelebiliyor. Fakat buna rağmen en çok da online arkadaşlarımla vakit geçiriyorum.

SAMİMİ ARKADAŞLIK 
Alper ÖNTÜRK:Online arkadaşlıklar sağlıklı değil. Yüz yüze arkadaşlıklar daha samimi oluyor. Online arkadaşlıklarda sıkıntılar olabiliyor. Fakat karşı karşıya geldiğimizde birbirimizi daha iyi anlarız.

GERÇEK DOST YANINDA 
Raşit YELKEN:Yüz yüze arkadaşlıklar daha kalıcı oluyor. Online arkadaşlıklarda sadece oyun ve kafa dağıtmak için kullanılıyor. Fakat iyi bir dost edinmek isterseniz yüz yüze gelmeniz gerekir.

ONLİNE OYUN SAĞLIKSIZ
Muhammet Ali ÇELEBİ:Online oyundaki arkadaşlar sadece oyun üzerine ve yaş grupları farklı olan insanlar oluyor. Bu nedenle çıkıp gezmek arkadaşlarınla beraber dolaşmak hem daha sağlıklı hem de daha sağlam oluyor.

MADDİ SIKINTILAR OLUYOR
Murat YAĞIZ:Onlıne de tanıştığım güzel arkadaşlıklarım var her mesafeden insanlarla iletişime geçebiliyoruz fakat yüz yüze arkadaşlık daha da etkili oluyor. Dışarıda arkadaşlarımızla vakit geçirmeye çıktığımızda ise maddi sıkıntılar yaşıyoruz.Bu nedenle online oyunu daha çok tercih ediyoruz.

SAMİMİYETİNİ ANLIYORUZ
Gökçe KORKMAZ:Yüz yüze arkadaşlıklar her zaman daha ön plandadır. Karşındaki indanın davranışlarını mimiklerini görebilirsin ve onu daha iyi anlayabilirsin fakat online arkadaşlıkta böyle bir şey söz konusu değil.

ONLİNE OYUN ÜZMEZ ARKADAŞ ÜZER
Beyza SOĞUKSU:Online oyundaki arkadaşlıklar zarar verdiği zaman üzülmezsin fakat yüz yüze olduğun bir arkadaşına üzülüp kırılabilirsin. Online oyundaki arkadaşlarınla sadece oyun oynayabilirsin fakat gerçek hayattaki arkadaşlarınla gezip eğlenip vakit geçirebilirsin. Bu yüzden yüz yüze arkadaşlığı daha doğru buluyorum.