https://youtu.be/8J3mtFx89nQ

Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için tüm tedbirleri alan Zorlu Eğitim Kurumları; 8. sınıf öğrencileri ile yüz yüze, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ile ise online olarak akademik çalışmalara başladı.

YENİ DÖNEM BAŞLADI
Yeni eğitim-öğretim dönemine tedbirler eşliğinde başladıklarını söyleyen Zorlu Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ergin Zorlu, “Zorlu Eğitim Kurumları olarak, devletimiz tarafından alınan kararlar doğrultusunda ve Milli Eğitim Bakanımızın yaptığı açıklamalara uygun olarak anaokulumuzda ve ortaokulumuzda yeni eğitim-öğretim dönemine başladık. 8. sınıf öğrencilerimiz ile uzun bir aradan sonra dün ilk kez yüz yüze eğitim yapmanın mutluluğunu yaşarken; 5,6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz ile online olarak akademik çalışmalarımıza başladık. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde eğitim-öğretim alabilmesi ilk önceliğimizdir. Bu amaç doğrultusunda okulumuzda alınması gereken tüm hijyen tedbirlerini alarak TSE Onaylı Okulum Temiz Belgesi’ni aldık. Çocuklarımızın akademik çalışmaları ilgili de tüm planlamalarımızı yaparak yeni döneme güzel bir başlangıç yaptık. Tüm tedbirler ışığında mutlulukla başladığımız yeni dönemin sağlıklı, başarılı ve en güzel şekilde tamamlanmasını temenni ediyor, Zorlu’yu tercih eden tüm velilerimize ve öğrencilerimize ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MUTLUYUZ
Yüz yüze eğitime başlanmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Zorlu Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü Ayşegül Sultan Dikici, “Öğrencilerimizi, okulumuzda yüz yüze eğitim verdiğimiz zamanları çok özlemiştik. Yeniden yüz yüze eğitime başlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu noktada gerek hijyen ile ilgili gerekse akademik çalışmalarımızla ilgili tüm çalışmalarımızı planladık. Öğretmenlerimizle birlikte bu konularla ilgili eğitimlerimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz 8-10 kişilik sınıflarımızda, sosyal mesafeye uygun olarak, maske ve siperliklerini takarak tedbirler eşliğinde yüz yüze eğitime başladı.” ifadelerini kullandı.

OKULA UYUM DESTEKLENMELİ
Zorlu Eğitim Kurumları Uzman Psikoloğu Ece Zorlu öğrencilerin okula uyum sürecinin en iyi şekilde desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Zorlu, “Pandemi sürecinden dolayı öğrencilerimiz maalesef uzun bir süre okullarından uzak kaldılar. Bunun için anne ve babaların, çocukları okulların açılmasına yönelik psikolojik olarak hazırlaması çok önemlidir. Bu süreçte bizler de yoğun bir biçimde öğrencilerimizin okula uyumunu sağlayıcı çalışmalar gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

MASKE, MESAFE, HİJYEN
Özel Zorlu Ortaokulu Müdürü Cansade Balıkcı ise, “Okullarımızda sosyal mesafe, maske ve hijyen olmazsa olmazımız. Hijyen kurallarına uyum noktasında öğrencilerimizi gerek okulumuzun birçok yerinde bulunan bilgilendirme afişleri gerekse düzenlediğimiz seminerlerimiz ile bilgilendiriyoruz. Akademik çalışmalarımıza tüm hızımızla başladığımız yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

YENİ DÖNEM HEYECANI
Yeni döneme başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyleyen Özel Zorlu Anaokulu Kurucu Vekili Sabiha Zorlu, “Okulumuzda, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımızın kararlı doğrultusunda tüm kurallara uyarak çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyor, yeni dönemin başarılı ve sağlıklı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

YENİ DÖNEME HAZIRIZ
Özel Zorlu Anaokulu Müdürü Hande Topçu ise şu ifadeleri kullandı: “1 Haziran’dan itibaren anaokulumuzda tüm kurallara uyarak aktif halde hizmet veriyoruz. Aynı hassasiyetle çalışmalarımıza yeni eğitim-öğretim döneminde de devam edeceğiz.”