https://www.youtube.com/watch?v=gfFvS_pk7hg

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulması kararıyla ilgili yapılan yalnışların bedelinin halkın ödememesi gerektiğini söyledi

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, Atakum İlçesi'nde bulunan Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulması kararının yanlış olduğunu belirterek, "Bu projeyle en çok halk zarar görmüştür. Bunun hesabını vermek zorundalar" dedi.

BEDELİ ÖDETTİRİLMELİ
Yat Limanı'nıyla ilgili herhangi bir fizibilete yapılmadan projelerin konulmasının doğru olmadığını kaydeden Milletvekili Zeybek, "Limanın yerinin fizibilite çalışması yapılmadan, 'Yat Limanı yapacağım' anlayışıyla denizin doldurulması ve beklenmeyen bir maliyetle Samsun halkının ekonomik gücünün bu tür yerlerde heder edilmesi doğru değil. Tabi ki Yat Limanı olması gerekiyor mu gerekiyor. Ama fizibilite çalışmasını en iyi şekilde yapılarak en iyi hali görülerek hizmete açılması gerekir. Yat Limanı şuan neden çalışmıyor, neden çalışır hale getirilemiyor ve neden beklentilere cevap vermiyor ? Demek ki yanlış bir yatırım yapıldı. Bu yanlış bedelini halk ödememeli" diye konuştu.

DÜZENLEME YAPILMALI
Yat Limanı'nın rant sağlamak amacıyla yapılmış olabileceğini belirten Milletvekili Zeybek, " Ben yaptım anlayışı olmamalıdır. Orada belli bir dönem belki rant sağlamak için yapılmış olabilir. O şekilde birileri yönlendirilmiş olabilir. O bölgedeki gayri menkul fiyatlarının yükseltilmiş olması sağlanmış olabilir. Bunları yaparken dar gelirli insanların yaşamlarını zorlaştırırken rant sağlanması doğru değil. Atakum'da yapılan Yat Limanı doğru yapılmamıştır. Şuanda Yat Limanı nasıl geliştirilirse nasıl yapılacaksa iyi bir çalışmayla düzenleme yapılmalı" dedi.

HESABINI VERMELİLER
Yat Limanı kişilerin kendi çıkarları doğrultusunda yapıldığını vatandaşı düşünerek yapılmadığını ifade eden Zeybek, "Yazık bunun bedelini kim ödeyecek? Birisi bir bedel ödeyecek. Bu projeyi hazırlarken halkın talepleri doğrultusunda bir proje yapılmamış. Kendi talepleri doğrultusunda rant sağlamak için yapmış oldukları bir proje. Bu projeyi halkı zarar görmüştür. Bunun hesabını vermek zorundalar" diye konuştu.

Dilber BAHADIR