https://youtu.be/JNER6Qbd04Q

Samsun Canlı Haber TV'ye konuşan velilerin birçoğu yüz yüze eğitimin ikinci aşamasının başlamasından mutlu olduklarını, fakat salgın nedeniyle endişeli olduklarını belirtti

Samsun'da 2., 3. ,4., 8. ve 12.sınıflar yüz yüze eğitime başladı. Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına veliler okulların açılmasından dolayı heyecanlı olduklarını, koronavirüs nedeniyle endişeli olduklarını pandemi kurallarına uyulması konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi

GERİ KALDILAR
Fatma PETEK: Çok heyecanlıyım. Bir tedirginliğim var, ama yapacak bir şey yok. Çünkü bunun sonu yok. Bir şekilde atlatacağız. Çocuklarımız dersten geri kaldı. Çocuklar değil de veliler koronavirüs kurallarını hiçe saydı. Umarım biraz daha dikkatli olunur.

TEDİRGİNLİK VAR
Sema ÖZTÜRK: Heyecanlıyız. Okulları hem öğrenci olarak hem de veli olarak özlemiştik. Biraz tedirginlikte var. Maalesef çocuklarını getiren velilerde sosyal mesafe kuralına uysaydı tedirginliğim bu kadar fazla olmazdı.

OKULA GÖNDERMEM
Emel GÜZEL: Devlet her gün her saniye uyarıyor. Ama bugün burada da görmüş olduk. Kimse bu kurallara uymuyor. Çocuğum ikinci sınıf eğer mesafe kuralları bu şekilde giderse çocuğumu okula göndermeyi düşünmüyorum.

KURALLARA UYMUYORLAR
Bülent GEÇTİNLİ: Tedirginiz. Dışarıdaki veliler sosyal mesafe kurallarına uymuyor. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Çocuğum ikinci sınıfa gidiyor. Ama çocuk bunlar kurallara uymuyorlar.

SOSYAL MESAFE YOK
Songül SEKMENOĞLU: Çocuğum birinci sınıf ve çocuğum okula başlayalı bir ay oldu. Ama ne okulda ne de okul dışında bekleyen veliler arasında sosyal mesafe diye bir şey yok. İlk etapta çok güzeldi. Ama diğer sınıflarda gelmeye başlayınca okul kalabalıklaştı, velilerden çocuğumu bırakamadım.

OKULA GÜVENİMİZ TAM
Esra TAFLAN: Çocuğum birinci sınıf içeriye girerken ben bile zorlandım. Bugün korkmadım desem yalan olur. Ama yine de okulumuza, öğretmenlerimize güveniyoruz. Ama bir bilinmezlik içerisinde çocuğumu bekliyorum.

VELİLER HİÇ UYMUYOR
Gülsüm ARZIK: Heyecanlıyım, endişeliyim kısaca farklı duygular içerisindeyim. Veliler özellikle sosyal mesafe kurallarına uymalı ama ne yazık ki mesafeye pek fazla uyulmadığını gördük.

OKULU ÇOK ÖZLEDİK
Hamza MUHİTTİN: Kardeşimi okula getirdim. Bende okulu mu çok özledim. Umarım koronavirüs bir an önce biter bende okuluma bir an önce kavuşurum.

OLDUKÇA ENDİŞELİYİM
Naciye ORHAN: Okulların açılmasından dolayı mutluyum. Çocuklar derslerinden çok fazla geri kalmıştı. Evde oldukları için çok sıkılmışlardı. İçerideki çocuklarımız için endişeliyim. Çünkü dışarıdaki veliler sosyal mesafe kurallarına uymuyor. Fakat yapacak bir şeyimiz yok. Çocuğum çıkana kadar bekleyeceğim.

KURALLARA UYALIM
Kader Taştan GÜNGÖR: Çocuklarımız çok heyecanlıydı. Ama dışarıda veliler çok kalabalıktı ve sosyal mesafe kurallarına pek de uymuyorlardı. Herkesin kurallara uyması gerektiğini düşünüyorum.

Esra VURAL, Yasin YILDIZ