https://youtu.be/-Fb-JQzE_x4

İzmir'deki depremzedeler için yardım kampanyası düzenleyen Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi Samsunluların desteğini bekliyor. Yeşilyurt AVM Genel Müdürü Neslihan Yavuz Apak, "Birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirerek yardımlaşma duygumuzu arttıran bu kampanya ile yüzlerce insana el uzatmak istiyoruz" dedi.

İzmir'de meydana gelen 6.6'lık depremin ardından tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da, İzmir için birlik oldu. Bu anlamda Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Türk Kızılay'ı işbirliğinde yardım çadırı kuruldu. Samsunlulardan gelecek gıda, giyim ve erzak yardımları İzmir' gönderilecek TIR’lara yükleyerek ihtiyaç sahiplerine gönderecek.

DESTEK BEKLİYORUZ
Yeşilyurt AVM Genel Müdürü Neslihan Yavuz Apak, Samsunlulardan destek beklediklerini belirterek, "Birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirerek yardımlaşma duygumuzu arttıran bu kampanya ile yüzlerce insana el uzatmak istiyoruz. Bir gün biz de yardıma muhtaç duruma düşebiliriz. Bu durum heran başımıza gelebilir. O yüzden Samsunlulardan küçük büyük farketmeksizin gönüllerinden kopan yardımı yapmalarını bekliyoruz” dedi.

BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYDUK
Yılın başından itibaren birçok afet ve deprem yaşandığını belirten Apak, "Yaşanan talihsiz olaylar sonucu birçok insan yaşamını yitirdi. Son yaşanan İzmir depremiyle insanlar ansızın evsiz kaldılar. Bu kadar insanın aniden yaşamını kaybetmesi zaten büyük bir acıyken biz de evlerini kaybeden insanlar için bir şeyler yapmak istedik. Biz Yeşilyurt AVM olarak bundan önce de pek çok sorumluluk projesinde yer aldık. Biz Samsun'da böyle bir toplanma merkezi yaratmanın hem Samsun hem de İzmir için iyi olabileceğini düşündük. Özellikle bizim bulunduğumuz yerleşim yeri lokasyon olarak insanların ziyaretine uygun bir alanda olduğu için bu durum bize ve İzmir'e avantaj sağladı'' diye konuştu.

BRİLİKTE EL UZATALIM
Birkaç TIR ihtiyaç malzemesi toplamayı hedeflediklerini dile getiren Apak, "Bu amaç doğrultusunda Kızılay ile iş birliği içerisinde olduk. Birlik ve beraberlik duygumuzu pekiştirerek yardımlaşma duygumuzu arttıran bu kampanya ile yüzlerce insana el uzatmak istiyoruz. Bir gün biz de yardıma muhtaç duruma düşebiliriz ve ben buradan tüm vatandaşlara bu durumun her an başımıza gelebileceğini bilerek yaşamalarını diliyor ve büyük küçük fark etmeksizin gönüllerinden kopan yardımı yapmalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

ÖNCELİK GIDA VE TEMİZLİK ÜRÜNLERİ
Koronavirüs nedeniyle her yardımı kabul edemeyeceklerini ifade eden Apak, "Tabi ki koronavirüs önlemleri kapsamında kullanılmış kıyafet, yorgan ve battaniye kabul edemiyoruz. Bunların dışında kullanılmamış yorgan, yastık, battaniye gibi ürünlerin bağışlanmasını bekliyoruz. Çünkü aldığımız bilgiler doğrultusunda hareket ediyoruz. Özellikle kişisel temizlik ürünleri, gıda ve battaniye öncelikli ihtiyaçlar içerinde yer alıyor'' dedi.

Emre ÖNCEL